sunnuntai 18. huhtikuuta 2021

A. le Coq IPA 0,3%

A. le Coq IPA 0,3%
  • Tyyli: Alkoholiton IPA
  • Alk.%: 0,3
  • Panimo: A. le Coq (Olvi oyj), Tartto, Viro

Olvi-perheen näytepaketista kuoriutui yksi varsin odotettu uutuus. Siitä on nimittäin jo hyvä aika, kun sosiaalinen media kiusoitteli minua Virossa myytävän, A. le Coqin valmistaman alkoholittoman ”Olvi IPAn” kuvalla. Jäin jo tuolloin miettimään, miksei tätä oltu tuotu myös Suomen markkinoille tai vastaavasti lähdetty tekemään Olvi-merkin alla Iisalmessa.

No Tarton alkuperäisolut sieltä lopulta sitten tuli ja olisi kai ollut vähän resurssien turhaa hajauttamistakin tehdä Olvi-brändille oma holittomansa. Visuaalisesti yhteneväiseen purkkiin kun tämä A. le Coq IPAkin on kaiken lisäksi vielä pakattu.

0,3-prosenttinen IPA nojaa Chinook-, Amarillo-, Cascade- ja Citra -lajikkeiden aromimaailmaan. Täysmaltainen, hieman makea mallasrunko tukee taustalla ihan mukavasti, mutta on samalla turhan hunajainen omaan makuun. Kokonaisuutena kuitenkin varsin hyvänmakuinen ja moneen tilanteeseen käyttövalmis tuote, josta ei kuitenkaan 0,5-prosenttisen Kukko IPAn haastajaksi ehkä ole.

A. le Coq IPA 0,3%

Kirkas, vaaleankeltainen olut kepeällä vaahdolla. Tuoksu on kevyt, pääosin kukkean sitruksinen, hieman hunajaisen makea.

Maku on hieman runsaampi. Hunajaista makeutta on kohtalaisen paljon, mutta se on suht pehmyttä, hedelmäisen humaloinnin sekaan solahtavaa. Sitrusveto tuo raikkautta ja varsin hyvänmakuinen oluthan tämä sarjassaan on. Ei silti haasta millään tapaa Kukko IPAn dominanssia alle 0,5-prosenttisten sarjassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti