maanantai 3. tammikuuta 2022

Talerock Citra/Mosaic/El Dorado DIPA

Talerock Citra/Mosaic/El Dorado DIPA

  • Tyyli: Imperial / Double IPA
  • Alk.%: 7,4
  • Panimo: Talerock Brewing, Järvenpää, Suomi

Hoksasin viime kerran Helsingistä poistuessani, että Talerockin panimokauppahan sijaitsee käytännössä kotimatkan varrella. Järvenpään moottoritieliittymästä ei nimittäin pitkälle tarvitse koukata, kun panimopuodin kyltit tulevat jo vastaan. Pitihän se siis käydä kurkkaamassa.

Satukalliolaisen, vuoden mittaan vauhtiin päässeen panimon oluita tuli maisteltua parin laadun verran aivan toiminnan alkuvaiheilla. mutta nyt panimokaupan hyllyiltä löytyi jo melko kattavakin tuote- ja tyylikirjo silmäiltäväksi. Nappasin mukaan kourallisen itselleni paremmin uppoavia tyylejä, joista ensimmäisenä testasin tämän kolmen humalan voimin kyllästetyn tupla IPAn.

Nimensä mukaisesti Citralla, Mosaicilla ja El Doradolla humaloitu olut on kuvauksen mukaan sekoitus sameamman aromaattista Vermont-menoa ja rehdimmän rapeaa länsirannikon tyylisuuntaa. Tähän on maisto myötä helppo yhtyä. Varsin hienosti toimiva kombo tropiikin aromaattisuutta ja selkeälinjaisempaa sitrushedelmäistä katkeruutta.


Talerock Citra/Mosaic/El Dorado DIPA

Kauniin keltainen, hieman utuinen olut vaalealla vaahdolla. Tuoksussa sitrusta, appelsiinin kuorta ja tropiikin hedelmäisyyttä. Kutsuva ja selväpiirteinen.

Maku on hyvä. Mukavan konstailematon, silti aromaattinen, trooppinen, sitrushedelmäinen. Ei siis varsinaista New England -menoa, mutta aromirikasta virettä on havaittavissa ennen sitrusvetoisen katkeron puraisua. Toimivaa tekemistä, maistuu.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti