torstai 29. lokakuuta 2015

Bock’s Pale Ale 4,7%

Uusi tuttavuus...
Bock’s Corner Brewery nosti keväällä Vaasan takaisin panimokartalle ja herätti samalla henkiin Pukinkulman vanhat panimoperinteet. Panimoitahan Vaasassa on matkan varrella ollut useampia, mutta edellisen kerran mallasjuomaa on sen rajojen sisäpuolella valmistunut 80-luvun loppupuolella. Nyt avattu panimoravintola sijaitsee vanhan, Hartwallin lopulta alas ajaman Bockin Panimon sijoilla ja on kuulemieni kommenttijen perusteella vierailun arvoinen paikka muunkin kuin pelkän oluen puolesta. Tiloista löytyy myös pieni puoti, josta oluiden lisäksi löytyy myös asiaan kuuluvia elintarvikkeita...

Tuoreehkon toimijan tuotantoa on melko niukalti saatavilla panimon seutukunnan ulkopuolelta, mutta käsittääkseni jokunen erä on Ruuhka-Suomeenkin jo eksynyt. Itse sain pullollisen kauppavahvuista Pale Alea Vaasantuliaisina kaveriltani, joka niin ikään suositteli paikanpäälläkin piipahtamista. 

Nykytrendistä poiketen Bock’sin Pale Ale on brittityyppinen, mukavan maltainen ja ruohoisempi lajin edustaja jonka vahvempaa versiota tarjoillaan panimoravintolan hanasta. Miellyttävä tuttavuus ja onhan aina mukavaa päästä maistelemaan uusien panimoiden tuotteita…

Bock’s Pale Ale 4,7%
Sameahko, oranssinen olut kohtalaisella vaahdolla. Tuoksusta löytyy makeaa hedelmäisyyttä, keksimäistä maltaisuutta mutta myös sitruksisen vivahteen omaavaa ruohoisuutta ja kevyttä yrttisyyttä.

Mausta voisi puhua tuoksun märkänä versiona. Makeahkoa, keksisen leipäistä maltaisuutta, kevyesti rusinaan vivahtavaa hedelmää ja lopussa pähkinään viittaavaa kuivuutta. Lopusta löytyy myös ruohoista, hennommin sitrusyrttistä potkua antavaa purevuutta. Tuntumaltaan yllättävän runsas, pehmeä ja hyvän rutistuksen tarjoava.

Tuomio: Maltainen, ruohikkoinen pale ale miellyttävällä suutuntumalla.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti