keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Saimaan Marsalkka India Pale Lager

Marsalkka India Pale Lager on trendikkään India Pale Alen ja perinteisen lagerin liitto. Suodattamattoman pohjahiivaoluen tuoksussa ja maussa pehmeää maltaisuutta sekä trooppisia hedelmiä. Oluen kevyen raikas maku syntyy luonnonmukaisesti viljellyistä Pale Ale- ja vehnämaltaista. Runsas humalointi viimeistelee aromikkaan makunautinnon.
Saimaan Juomatehdas laittoi syksyn kunniaksi laatikollisen uusia tuotteitaan olutblogisteille maisteltavaksi ja sain tuon samaisen paketin itsekin. Marsalkka-sarjaa täydentävä, luomuraaka-aineista valmistettu India Pale Lager vaikutti etukäteen kaikkein mielenkiintoisimmalta, onhan siinä potentiaalia ronskin humaloiduksi käyttöolueksi ja Stadin monessa kohussa rypeneen American Lagerin kilpakumppaniksi. Esittelytekstissä mainittujen Pale ale- ja vehnämaltaiden kumppaneiksi on valikoitu jenkkiorientoitunut humalakolmikko: Magnum, Chinook ja Cascade eli perusvarmalla ja toimivalla linjalla edetään.

Saimaan Marsalkka India Pale Lager
Vaaleahko oranssinen, kellertävä olut runsaalla ja kestävällä vaahdolla. Tuoksu on hyvä, napakka ja kohtalaisen voimakas. Sitrusmaista, melko karkeaa trooppisuutta, kevyemmin tuoretta ruohoisuutta. Vaaleaa mallasta, hieman paahtoleipää...

Mausta löytyy paljon samaa. Melko terävää greippisyyttä, soljuvampaa tropiikin sävyä, kevyttä pihkaa ja vihertävää ruohonsivallusta on tarjolla tuoreen voimakkaana pakettina. Mallaspuoli ei liikoja höntyile vaan tyytyy tukemaan taustalla kevyttä ranskanleipää tarjoten. Yleisesti mukavan raikas, makuisa ja lageriksi miellyttävän hedelmäinen. Ehkä vähän karkeaksi humalointia voisi luonnehtia mutta onpahan ainakin napakkuutta. Odotetusti hyvä kumppani Stadin American Lagerin rinnalle.

Tuomio: Hyvällä otteella humaloitu lager Saimaalta. Raikas, napakka, aromaattinen.

Pisteet: 34/50 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti