tiistai 27. lokakuuta 2015

Renaissance Elemental Porter

Portteri elementissään...

Uusiseelantilaisen Renaissance Brewingin tuotteet ovat kiehtoneet jo hetken aikaa monestakin syystä. Laadukkaan oloisen panimon kaukainen kotimaa on mielenkiintoinen oluttuttavuus paikallisten humalalajikkeidensa puolesta, eivätkä esimerkiksi vastaan tulleet aussicraftitkaan hassumpia ole olleet. Täytyy myös myöntää, että myös panimon tuotteiden ulkoinen ilme miellyttää omaa silmää mikä on ihan positiivinen vaikutin valintoja tehtäessä – tunteellahan sitä tavaraa usein ostetaan ja tämä kaikui takaraivossa Harry’sin kylmäkaappia silmäillessäni.

Elemental Porter on kuusiprosenttinen, miellyttävän paahteinen portteri, joka noudattaa pitkälti klassisten brittiesikuviensa makutarjontaa. Se on myös Wellingtonin vastarannalta kotoisin olevan blenheimilaispanimon palkituin olut, joten siinäkin mielessä varsin kutkuttava tuttavuus. Olut on kevyesti kuivahumaloitu uusiseelantilaisin lajikkein...

Renaissance Elemental Porter
Todella tumman ruskea, lähes musta olut beigellä vaahdolla. Tuoksu on mukavan paahteinen, kuivan suklainen ja elegantisti hiiltynyt. Hieman myös kahvinen ja lämmetessä lakritsia sekä kevyen siirappista limppua antava.

Maultaan oivallinen, puhuttelevan paahteinen. Mukana on hieman jopa korventunutta maltaisuutta, mutta myös suklaisempaakin ruskeutta, kevyestä paahdettu pähkinää ja vienon kahvista aromikkuutta. Lopussa vaikuttava, keskirunsas humalan puraisu raikastaa tunnelmaa mukavasti ja viimeistelee olutnautinnon kauniisti. Paahde ja suklaa tanssivat keskenään pitkään jälkimakuun hiljalleen esille nousevan lakritsin ja kevyen paahteisen siirapin johdattamina. Yleisilme on makeuden lähteistä huolimatta kuivahko ja olut onkin oivallinen esittelyikkuna tumman suklaan ja paahteen symbioosille. Melko runsas, nautittava ja tunnelmallinen.

Tuomio: Runsaan paahteinen, tumma ja suklaatakin esittelevä porter. Toimii mainiosti kahvin kolotukseenkin. Mainio olut.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti