torstai 22. lokakuuta 2015

Sierra Nevada Hop Hunter IPA

Distilled hop oil... Mmmm...
  • Tyyli: India Pale Ale
  • Alk.%: 6,2
  • Panimo: Sierra Nevada, Chico, Kalifornia, USA 
“…a taste of the future of IPAs, today.”
Sanottakoon heti kärkeen, että Sierra Nevadan Hop Hunter on erittäin toimiva IPA. Mitä sitä peittelemään tai arvion loppuun salailemaan. Näin se vain on. Hop Hunterin taika piilee oluen valmistuksessa käytetyissä humalissa tai pikemminkin siinä, kuinka näitä humalia on käsitelty.

Hop Hunterin valmistuksessa käytetään nimittäin humalaöljyä, joka saadaan höyrytislaamalla vastapoimittu sato suoraan pellolla. Menetelmän tarkoituksena on saada humalan luontaiset aromit säilymään entistä tehokkaammin. Tislaamalla syntynyttä humalaöljyä käytetään rintarinnan ”normaalisti” harvestoitujen yksilöiden kanssa ja näin lopputuloksena on maistuva, entistäkin aromaattisempia ja runsaampi IPA-nautinto! Erittäin mielenkiintoista ja aiheesta lisäinfoa halajaville kaiveli Reittausblogin Harri esiin Draft-lehden jutun: 


Sierra Nevada Hop Hunter IPA
Lähes oljenkeltainen, hieman oranssia sävyä omaava olut kauniilla vaahdolla. Tuoksusta löytyy tuoretta sitrusta, papaijamaista, aprikoosin sävyttämää tropiikin tuulahdusta ja vivahteikasta männikköä. Mukana on myös kevyen toffeista keksimäisyyttä mutta jotenkin kokonaisuus kääntyy kuitenkin kuivaan. Toimii kyllä hyvin.

Ja niin toimii makukin. Todella puhdas, linjakas ja silti miellyttävän runsas makumaailma kolahtaa hyvin. Vaalean keksinen mallaspuoli saa alussa etsikkoaikansa ennen siirtymistä taustavaikuttajien joukkoon. Päälle hönkii sitruksen sävyttämä, mäntyisen pisteliäs ja pitkäikäinen aalto tropiikin vaalean hedelmäkorin matkatessa visusti mukana. Alun hillittyjen makeuden välähdysten jälkeen olut kääntyy melko nopeasti katkeruuden kuivattamaan puristukseen. Kokonaisuus on voimakkaista vivahteistaan huolimatta kauniisti tasapainossa eikä valittamisen sijaa oikein ole. Ei niitä tilaisuuksia kyllä tule etsittyäkään tätä olutta nautiskeltaessa.

Tuomio: Todella hyvä, puhdaslinjainen ja tasapainoinen IPA erittäin toimivalla makupaletilla varustettuna.

Pisteet: 40/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti