maanantai 12. lokakuuta 2015

Hiisi Keitelejazz

  • Tyyli: Erikoisvilja
  • Alk.%: 4,5
  • Panimo: Hiisi, Jyväskylä, Suomi
  • Info: Äänekosken Citymarketin Keitele-sarjaa täydentävä Keitelejazz-teemainen olut
Äänekosken Citymarketin kauppias Mika Lankinen on tehnyt vankkaa pioneerityötä Ääneseudun olutkulttuurin puolesta. Miehen yhdessä panimo Hiisin kanssa lanseeraama Keitele-olutsarja esittelee läheisiä asutuskeskuksia nimikko-oluiden muodossa, mutta onpa oman makunsa saanut myös heinäkuun lopulla järjestetty, järjestyksessään 31. Keitelejazz-tapahtumakin. Jazzioluen suhteen ei kuitenkaan puhuta uudesta tulokkaasta, sillä se myötäilee vuotta aiemmin julkaistun Keitele-oluen reseptiikkaa. Täksi vuodeksi nimi on kuitenkin muutettu tapahtuman henkeen sopivammaksi ja etikettipuoli on uusittu kantamaan Ari Liimataisen kynäilemää Keitelejazz-henkeä.

Itse tapahtumassa jazz-oluella ei kuitenkaan päästy herkuttelemaan, mutta backstagella sitä kuitenkin saatiin tarjoilla artisteille. Bonnie Tylerin kommentit ruis-katajanmarja-oluesta olisi kieltämättä mukava kuulla…
Keitelejazz on trendeistä riippumaton jazzfestivaali Äänekoskella. Myös Keiteleen olut seuraa trendien sijaan suomalaisia perinteitä – rukiilla ja katajalla säestetty olut on omiaan keskisuomalaiseen järvimaisemaan.
Hiisi Keitelejazz

Punertavahko, samean oranssinen olut kauniilla kuohupäällä varustettuna. Tuoksu on tunnelmallinen, rehdin maalaismainen. Vaaleahkoa, paahtoleipäistä maltaisuutta rukiin selkeähköllä rouheudella ja viehkeällä makeuden orastuksella varustettuna. Jostain nousee myös kevyttä hedelmän kaikua, mutta runsaammanpuoleinen, katajainen mausteisuus kuivattaa tunnelmaa yrttivivahteisen tuoreuden kera. Hyvin hankala kuvailtava, tunnelmallinen joka tapauksessa.

Maultaan olut on suorasukaisempi, melko nopeasti alun ja keskivaiheen ylittävä, suoraan katajaiseen, pippurimausteiseen ja vihertävän yrttiseen lopetukseen siirtyvä. Rukiilla on vaalean leipäisessä mallaspohjassa selkeä rooli ja se pelaakin hienosti yhteen katajan kanssa. Rouhea, lopussa jopa kitkerä, hyvällä tapaa maalaismainen ja rehti. Katajaa löytyy, se on hyvä...

Pisteet: 32/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti