torstai 29. lokakuuta 2015

Thornbridge Bear State

  • Tyyli: India Pale Ale
  • Alk.%: 7,0
  • Panimo: Thornbridge, Bakewell, Englanti 
Vaikka West Coast IPAa voidaan oluttyylinä pitää jo jossain määrin perustuotteena ei Thornbridgen Bear Staten kohdalla kuitenkaan mistään normi-Karhusta kannata puhua. Tämä seitsemänprosenttinen IPA on alkujaan valmistettu West Coast IPA –nimellä Craft Beer Co. –yritykselle, mutta omaa nyt tosiaan hieman sykähdyttävämmän nimiasun. Oluen rungosta löytyy Maris Otteria ja Crystallia, humalakattauksesta taasen Centennialia, Cascadea ja Chinookia. Perusvarma paketti, jota siemailee hyvinkin mieluusti…

Thornbridge Bear State
Olkisen oranssinen, kauniin valkean vaahdon kruunaama olut. Tuoksu on greippisen tuore, vaaleaa trooppisuutta henkivä, hyvin vienoa karamellisuutta tai pikemminkin toffeeta tarjoava. Hieman varovainen joskin lupauksia antava.

Maultaan ronskimpi, voimakkaampi ja vakuuttavampi. Purevan sitruksinen, tuoreen mäntyinen ja lopussa kevyen yrttinen, ehkä vähän pihkainenkin. Yleiskuvaan kuuluu myös kevyt mangosiivu muine tropiikin hedelmineen mutta melko kevyeksi niiden osuus suoraviivaisemman purennan temmellyskentällä jää. Mallaspuoli nostaa esiin hienoista keksimäisyyttä ja toffeen orastusta muttei sen suuremmin äidy rehentelemään. Tuntumakaan ei varsinaisen muhkealta vaikuta, perusvarman virkeää menoa on sen sijaan tarjolla.

Tuomio: Hyvänlaatuinen, maistuva ja sitrusmäntyinen IPA. Ei täysin iske, vaikka lähellä onkin...

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti