tiistai 13. lokakuuta 2015

Lervig Siste Dans

Kulttuurien välistä yhteistyötä...

Onhan siitä jo jokusia viikkoja aikaa kun Harry’sissä tuli vastaan norjalaiselle Kaizers Orchestralle valmistettu olut. Artistin nimi ei kertonut allekirjoittaneella oikeastaan mitään, mutta etiketti ja siinä komeillut Lervigin panimon nimi puhuttelivat sen verran kovasti, että maistoonhan se oli otettava. Googlettelun perusteella Kaizers Orchestra paljastui jo toista vuotta sitten pidemmälle tauolle jääneeksi norjalaiseksi alternative rock –yhtyeeksi, jonka  tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa ”Ompa til du dør”, ”Maestro” ja ”Bris”. Nimen ja jostain syystä etiketin harmaan virtaviivaisen kuvituksen perusteella olisin odottanut jonkinlaista filharmonikkopumppua tai muuta sinfoniahenkistä orkesteria, mutta eipä tuolla sen suuremmin mitään merkitystä ole. Tyylikäs etiketti on muuten Daniel Brokstadin käsialaa...

Siste Dans on tosiaan valmistettu Kaizers Orchestran jäähyväiskiertuetta varten, mutta on ilmeisesti samaa tavaraa kuin Lervigin oma APA ja ”virallisesti” olutta kehutaan myös Lucky Jackin tuhdimmaksi versioksi. Joka tapauksessa kyseessä on Amarillolla, Citralla, Chinookilla, Cascadella ja Centennialilla humaloitu APA ja sehän toimii kieltämättä hyvin.

Lervig Siste Dans
Samea, oranssisen keltainen olut kauniilla vaahtokerroksella. Tuoksussa pihkaa, mäntyistä havuisuutta sekä greippistä sitrusta. Alta pilkottaa melko paksun tuntuinen, keksimäiseen karamellinen maltaisuus. Hieman rusinainen kypsää, edelleen tuoretta tropiikin hedelmää, miellyttävää syvyyttä.

Mausta löytyy runsaasti greippistä, männyn ja pihkan sekaista tunnelmaa. Lopussa greippisen raakaa, melko hyvin tarttuvaa ja pitkäkestoista purentaa. Tummahkoa trooppista hedelmää kypsän tuoreella makeudella, samoin keksimäisen tuntuista, melko runsaanoloista maltaisuutta. Makumaailma on syvä, pureva ja melko tukeva mutta runkoa löytyy tuntumankin puolelta. Miellyttävän pyöreä, silti tunkkaisuuden karikot hienosti välttävä olut.

Tuomio: Greippiä, männikköä ja pihkaa suht pyöreän keksimaltaisuuden varassa. Puree, rauhoittaa ja miellyttää...

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti