perjantai 23. lokakuuta 2015

Thornbridge Chiron

  • Tyyli: American Pale Ale
  • Alk.%: 5,0
  • Panimo: Thornbridge, Bakewell, Englanti

Alkon olutvalikoima on pitkästä aikaa herättänyt kiinnostuksen merkkejä ja pääkiitos tästä kuuluu tilausvalikoiman käyttöön aktivoituneille tahoille, etupäässä Captol Invest -konsernin väelle. Beers of the World –konsepti on tuonut ulottuvillemme jo muutamia todellisia herkkuja niin belgialaisten hapanoluiden, amerikkalaisten humalapommien kuin kauan haikailtujen virolaistenkin* muodossa. Myös piakkoin Helsinkiin ravintolansa avaava Thornbridge on ollut edustettuna varsin hyvin eikä syyttä – onhan panimon tuotanto maistuvaa ja laadukasta kautta linjan.

Jyväskylän keskustan Alko on hoksannut kupletin juonen hienosti ja onkin ottanut BOTWin tilausoluet hyvällä prosentilla suoraan hyllytavaraksi. Jokin aika sitten rivistöön napsahti nyt käsiteltävänä oleva thornbridgeläis-APA Chiron, jonka kohdalla myytiinkin varsin nopeasti ”eioota”. Onneksi tilasin omani BOTWin kautta… Kysyntää siis näyttää olevan ja miksipäs ei.

Chiron kuuluu bakewelliläispanimon ”rahvaampaan”, joskin toimivaan perussarjaan. Viisi-prosenttinen jenkkityylin edustaja on lajissaan varsin toimiva, tasapainoinen ja konstailematon tapaus. Sen reseptiikka rakentuu Pale Ale- ja Pale Crystal -maltaiden varaan Chinookin, Cascaden ja Amarillon vastatessa humalapuolesta…

(*enkä nyt tarkoita Alkon itsensä hyllyyn tuomaa Saku Porteria)

Thornbridge Chiron
Oranssinen, kuohkeavaahtoinen olut. Tuoksu on hyvä. Sitrusta, kevyttä mäntyä ja vaaleaa trooppisuutta. Tuore, virkistävä ja hivenen keksimäisen maltainen.

Makupuolikin on kunnossa. Sitruksista purevuutta löytyy mukavasti ja lopussa se saa kaverikseen kevyen mausteisen, vihertävän voikukkaisen sivalluksen. Kevyttä mäntyä, keksimäistä mallasta, tuoretta ja raikasta tunnelmaa.

Tuomio: Perusvarma, tuoreen pureva ja virkistävä APA. Hyvä joskaan ei erityinen. Suositeltavaa tavaraa...

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti