maanantai 26. lokakuuta 2015

Pyynikin Norppa Pale Ale

Miss Saimaannorppa..? No etiketissä tietty....

Kaverini piipahti jokin aika sitten tuomassa pullollisen idän tuliaisia, Norppa-olutta nimittäin. Lappeenrantalaisuuden ilosanomaa levittävä Hito Hyvä –maakuntabrändi on vaikuttanut rajan pinnassa jo parin vuoden ajan ja teemaan sopivaa rekvisiittaa on tuotu markkinoille niin t-paitojen kuin kahvikuppienkin muodossa. Viime keväänä tuotekirjo laajeni ansaitusti myös maltaisempaan maailmaan Pyynikin Käsityöläispanimolla valmistetun Norppa Pale Alen myötä. Hito Hyvän taiteellisen johtajan, Samu Koskisen kynästä lähtöisin oleva etikettitaide ammentaa inspiraatiotaan Saimaan sinisistä vesistä ja luonnollisesti sen arvostetusta asukista, saimaannorpasta.

Olut kulki alkujaan Saimaa Pale Ale –nimellä, mutta vaihtui sittemmin norppahenkisemmäksi Saimaa-nimen ollessa jo varattu eräälle mikkeliläispanimolle. Kyseessä on neljällä humalalajikkeella ja Lappeenrannassa valmistettavilla Marianne-karkeilla aateloitu American Pale Ale. Viisi prosenttia sen tuotoista ohjataan Suomen Luonnonsuojeluliitolle, eli paikallisuuden ilosanoman levittämisen lisäksi taustalla on aitoa hyväntekeväisyyttäkin. Oluen taustoista ja valmistuksesta voi lukea tarkemmin Hito Hyvän omasta blogista:


Notkea kuin norppa...
Pyynikin Norppa Pale Ale
Aurinkoisen kellertävä, hitusen sumea olut komealla vaahdolla. Tuoksussa kevyttä trooppisuutta, runsaampaa sitrusta sekä kevyttä yrttisyyttä. Olisiko sitten sitä minttukarkkia...?

Maultaan tuhti muttei runsas. Sitrushedelmäinen purevuus on kohtalaisen pontevaa ja omaa myös kukanvartista vehreyttäkin. Jonkin verran vaaleaa hedelmää, hieman myös minttuista yrttisyyttä. Mallaspuoli on tosiaan melko paksunlainen, kevyen karamellinen ja vaalea patja, joka hieman tylpistää raikkautta ja tyylinomaista kepeyttä.

Tuomio: Perusvarma, hyvää maitokauppatasoa edustava session IPA sitrusminttuyrttisellä tunnelmalla.

Pisteet: 32/50

Kiitoksia Jannelle tuomisista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti