keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Malmgård Dinkel 5,3%

Malmgårdin Panimon spelttiolut on ollut mukana menossa aina panimon alkuajoista lähtien ja etenkin sen vahvempi, Alkosta löytyvä 5,3%:nen versio on olut joka ansaitsee vuolaat kehut. Tasapainoinen, runsaanmaltainen ja kursailemattomasti hyvänmakuinen kokonaisuus istuu mainiosti niin arkeen kuin juhlaankin, mutta on samalla myös eräänlainen laadukkaan olutnautinnon kotimainen prototyyppi. Taso ei tunnu horjuvan ja tunnelmakin on mitä mainioin. Malmgård on muutoinkin toimija, jonka oluita kaatelee lasiinsa hyvin mieluusti – ne kun tuppaavat järjestään olemaan todella laadukkaita...

Ohramaltaiden lisäksi Dinkelin valmistukseen käytetään kartanon oman pellon alkuvehnää eli spelttiä (saksaksi muuten dinkel).

Malmgård Dinkel 5,3%
Kauniin punan omaava, syvän oranssihtava olut. Tuoksultaan se on makean maltainen, keskitumman hedelmäinen, runsas ja hieman pähkinäinen. Oikein hyvä, tasapainoinen ja melko pyöreä.

Maultaan hieman rouheampi mutta samalla myös luonteikkaampi. Kevyttä, vaaleahkoa hedelmää, ilmeisesti speltistä peräisin olevaa kulmikkaan särmikästä maltaisuutta josta löytyy myös pientä makeutta. Lopussa kevyttä leipää, pähkinää ja yrttisen mausteista purevuutta. Tuoksun tavoin runsaanlainen ja kauniin tasapainoinen. Ei suuria sirkushuveja vaan rehtiä ja perusvarmaa tekemistä. Speltillä on selkeä rooli, aivan niinkuin pitääkin... Laadukkaan oluen mittari monessa suhteessa.

Tuomio: Rehti, maistuva ja tunnelmallinen spelttiolut. Hedelmää, pähkinää ja spelttivehnää... Hyvä tasapaino ja laadukas toteutus.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti