maanantai 23. marraskuuta 2015

Sori Brewing Dark Humor Club

  • Tyyli: Imperial Stout
  • Alk.%: 8,0
  • Panimo: Sori Brewing, Tallinna, Viro

Tummaa huumoria Tallinnan suunnalta… Sorin kahdeksanprosenttinen Dark Humor Club on kylmäuutetulla espressolla ja 120:llä Bourbon-vaniljatangolla täräytetty imperial stout. Oman lisämausteensa kokonaisuudelle on antanut kaakaonibseillä vuorattu käymistankin pohja, joten oikeastaan kaikki paahteisten makujen hekumalliset mausteparitukset löytyvät tästä yhdestä ja samasta oluesta.

Syksyinen sade vihmoi kartanon tiluksia joten, lämmin ja kahvisen paahteinen talviolut oli enemmän kuin selviö tunnelman luontiin… Ja kyllähän sitä tunnelmaa sitten saatiinkin! Tai noh, milloimpa kahvinen imperial stout ei muka toimisi, häh?

Kotiolutnikkareille muuten vinkiksi, että Sori on julkaissut oluen reseptin Reittausblogin masinoiman #Avoinolut -haasteen myötä: 


Sori Brewing Dark Humor Club
Musta olut runsaalla, ruskealla vaahdolla. Komea on. Tuoksu on syvä, pehmyt ja tummasävyinen. Varsin tummaa, kahvista paahteisuutta sekä miellyttävää kaakaomaista suklaisuutta. Ilmassa leijuu vaniljainen, jollain tapaa myös kevyttä tammisuutta antava verho. Savun rajoille paahdettua mallasta, kevyttä lakritsia ja kermaista pehmeyttä.

Maultaan mainio - hyvin syvä ja runsas. Tyylikkään espressomaista tunnelmallisuutta, rouhitun kaakaopapuista suklaisuutta, lakritsia, tankomaista vaniljaa ja hienoista paahtuneen siirappista makeutta. Jälkimaku on paksun kahvinen, hieman katkera ja kuivan suklainen - myös aivan ohutta savuista tuntua sekä runsaampaa bourbonaromikkuutta...

Tuntumaltaan melko runsas, hivenen tahmea mutta yleisesti kuivahkoon kääntyvä. Runsaasti makua, hyvää tunnelmaa ja miellyttäviä vivahteita.

Tuomio: Tunnelmallinen, syvää paahteisuuden kirjoa ilmentävä olut espresson ja kaakaoisen suklaisuuden maailmasta. Hieno olut...

Pisteet: 42/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti