torstai 12. marraskuuta 2015

Stallhagen Hoptober 4,7%

  • Tyyli: American Pale Ale
  • Alk.%: 4,7
  • Panimo: Stallhagen, Godby, Suomi
Ahvenanmaalaispanimon kekriolut paljastuu tarkemmassa tarkastelussa American Pale Aleksi, vaikka ostohetkellä vähän humaloidumpaa syyslageria ajattelinkin. Sinällään hassua, sillä lukeehan tuo American October Ale lukee itse asiassa keskellä etikettiäkin. Hieman tummenpaa, jenkkihenkistä syyskauden APAa olisi nyt kuitenkin siis tarjolla. Hoptoberista on olemassa myös ravintolajakeluun jalkautettu kuusiprosenttinenkin versio. Ainakin tuon ravintolavahvuisen reseptiikasta löytyy Pilsner-mallasta sekä Saazia ja Magnumia, joten oletettavasti samaa tavaraa on myös tässä  maitokauppavahvuisessakin… 
"Maukas, pehmeä ja aromaattinen sadonkorjuunajan olut. Reippaasti humaloitu, maussa männynhavua, sitrusta ja maltaista karamellia. Tumma meripihkan väri, tiheä toffeemainen vaahtokukka."
Stallhagen Hoptober 4,7%
Kuparinen, kaunisvaahtoinen olut. Tuoksu on leipäisen maltainen, hieman puumainen ja pähkinäinen. Mukana on myös metsäistä havuisuutta sekä sopivaa sitruksisuutta.

Maultaan toimiva. Leipäistä, hieman makeaa maltaisuutta, tuoksun tavoin pähkinää ja kevyttä puumaisuutta. Sitruksinen, kevyen mäntyinen ja yrttinen purevuus nousee esiin maun loppupuolella ollen lopulta melko napakanoloista. Tuntumaltaan toki hieman ohut, joskin raikkaanlainen.

Tuomio: Varsin hyvä, pähkinäinen ja kuparisen maltainen olut sitruksisen mäntyisellä rutistuksella.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti