maanantai 2. marraskuuta 2015

Weltenburger Kloster Anno 1050


Klosterbrauerei Weltenburgin tuotanto puhuttelee tasalaatuisuudellaan ja varmuudellaan. Ikiaikainen, kohta jo tuhannen vuoden ikään ehtinyt luostaripanimo luottaa perussaksalaiseen makumaailmaan ja tekemisen laatuun. Sen lagertarjonta onkin vakuuttanut allekirjoittaneen kerta toisensa jälkeen rehellisellä, runsaan maltaisella ja rauhallisella olemuksellaan.

Tällä kertaa testissä on panimon virallista perustamisvuotta nimessään tunnustava Anno 1050. Tyyliltään se luokiteltaneen Märzeniksi tai Festbieriksi – kumpaa nyt näistä haluaakaan käyttää. Vahvuutta viisi ja puoli prosenttia, karaktääriä ja tunnelmaa sitäkin enemmän…

Weltenburger Kloster Anno 1050


Kevyen oranssinen, runsasvaahtoinen ja varsin kaunis lagerolut. Tuoksu on vaalean leipäinen, hunajaista makeutta henkivä ja kevyen ruohoinen.

Maultaan olut on paahtoleipäisen maltainen, kevyen keksinen, melko vaalea ja hieman hunajan omaista makeutta ilmentävä. Makeutta leikkaa maltillinen, joskin pitkään pureva ruohoisen tuore humalointi. Tuntumaltaan kohtalaisen runsas, silti lagermaisen kevyt ja rehti. Makua riittää ja juotavuus on erinomainen - saksalaiset osaavat tämän.


Tuomio: Muhkeaa ja makeahkoa mallasta, sopuisan purevaa ruohoisuutta. Laatua Saksanmaalta, niin se vain on. 

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti