keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Kirjaprojekti: Juomien Suomi – Pienpanimot, viinitilat ja tislaamotMaan makujen matkassa...
Lisäys: Kirjaprojekti on nyt saatu päätökseen. Lisää aiheesta täällä: 

Makumatkalla pohjoisessa: Juomien Suomi – Pienpanimot, viinitilat ja tislaamot


Ensi vuoden kenties odotetuin kirjauutuus julkaistaan toukokuussa, mutta sitä ennen on vielä paljon tehtävää. Allekirjoitin vastikään kustannussopimuksen Karttakeskus Oy:n kanssa työnimellä Juomien Suomi – Pienpanimot, viinitilat ja tislaamot kulkevasta kirjasta. Aloite hankkeeseen on lähtöisin kustantajalta, mutta sen sisältöä on suunniteltu yhteistyöllä kuluneen syksyn aikana.

Kirjassa esitellään kotimaiset pienpanimot, viinitilat ja tislaamot alueittain ja allekirjoittaneen toimittamia esittelytekstejä täydennetään Karttakeskuksen karttamateriaalein. Eräänlaisena matkaoppaana toimiva teos nitoo yhteen eri juomavalmistajien monipuolisen kokonaisuuden ja nostaa näin esiin myös paikallisemmalla tasolla toimivia tuottajia. Kohteita on listattu reilut 80 kappaletta ja määrä tarkentuu syksyn aikana tehtävien yhteydenottojen myötä. Tavoitteena on mahdollisimman kattava ja informatiivinen tietopaketti, josta olisi iloa niin lukijalle kuin esiteltäville toimijoillekin.

Aikataulu on tiukka, mutta samalla sopivaa haastetta antava. Karttojen tuoma lisäarvo kiehtoo allekirjoittanutta kovastikin ja projektin aihepiiri on muutoinkin omiin mielenkiinnon kohteisiin hyvin istuva. Kotimaiset maut ja paikallisuus ovat aiheita, joista ei koskaan voi puhua liikaa…

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin tällä kertaa. Kritiikkiä, ideoita, kohdevinkkejä ja kaikenlaisia ajatuksia otetaan vastaan. Parhaat kanavat lienevät kommenttikenttä tai sähköposti bierbaronblog@gmail.com.

Kippis!

J-P

Ps. kirjaa on viety eteenpäin Retkipaikka-teoksen pohjalta, jonka näytettä pääsee tarkastelemaan TÄSTÄ.

2 kommenttia:

  1. Oho ja kappas! Vaikuttaa kyllä varsin mielenkiintoiselta ja olenkin odotellut että milloinkohan ensimmäinen tämmöinen nide mahtaa ilmestyä. Lisäksi itseänikin on kiinnostanut pidempään suomalaisiin viinitiloihin liittyvä kirja. Mietin vain, että mahtaako sinulla olla juurikaan kokemuspintaa marjaviineistä tai niiden valmistuksesta, eli kannattaako kirjaa ulottaa kattamaan myös niitä, jos osaamispuolesi on painottunut ensisijaisesti oluen puolelle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tere, ymmärrän huolesi ja melko vähillä meriiteillä tuolle puolelle hypätäänkin. Kirjan sisältö perustuu onneksi faktatietoon eli toimijoiden esittelyyn ja palveluiden kuvaukseen olemassa olevien tietojen pohjalta eikä niinkään omakohtaisiin näkemyksiin tai linjanvetoihin - prosesseja tai tuotteita en ominpäin kirjassa kuvaile, toimijoille on annettu mahdollisuus vaikuttaa kerrottaviin asioihin ja tieto esimerkiksi tuotteiden tarkemmista tyyleistä ja määreistä tulee suoraan tuota kautta.

      Poista