perjantai 16. joulukuuta 2016

Tanker / Fat Lizard FIN/EST Beer Run Black IPA

Tanker / Fat Lizard FIN/EST Beer Run Black IPA
TANKERin väkihän piipahti tuossa taannoin myös allekirjoittaneen kotikonnuilla eli HIISIn tykönä keittelemässä, mutta on itsekin isännöinyt vastarannan panimovirtuooseja jokuseen otteeseen. Espoon liskomaisimman panimon retki Etelä-Helsinkiin poiki taannoin mielenkiintoisen lopputuotoksen, virolais-suomalaista yhteistyötä esittelevän FIN / EST Beer Run Black IPAn. Olut tuli jo hyvän aikaa sitten vastaan Hops United –verkkokaupassa ja pääsikin pienen odottelun jälkeen testiin vakuuttaen Olutkellarin raadin, joka ei Black IPOjen ylimpiin ystäviin varsinaisesti kuulu.

Huomionarvoista tapauksessa on myös se, että vaikka virolainen TANKER on tuttu toimija jo parin oluen verran, oli tämä juoksuolut allekirjoittaneen ensikosketus Fat Lizard sielunelämään. 


Tanker / Fat Lizard FIN/EST Beer Run Black IPA
Tummanpuhuva, todella runsaalla ja kestävällä vaahdolla kruunattu olut. Tuoksu on kevyen paahteinen, runsaan havuinen ja greippinen hienoisella hedelmäisyydellä varustettuna. Raikas, puhdaspiirteinen ja hyvä.

Maultaan varsin mainio Black IPA. Sopivasti paahtunutta maltaisuutta kevyen suklaan varjolla, riittävän rutistuksen tarjoavaa, suoraviivaista havuisuutta sekä napakkaa greippisyyttä, jotka tarraavat napakasti kiinni loppupuoliskolla. Kevyttä hedelmää, lopussa myös mausteista potkua. Pitkä jälkimaku on purevan greippinen, kevyen paahteinen. Rungoltaan melko kevyt, mutta aukoton ja oikeastaan lajiin varsin hyvin optimoitu. Toimii.

Tuomio: Laadukas ja hyvin maittava Black IPA. Olisi pitänyt ostaa useampi. 

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti