torstai 15. joulukuuta 2016

Sori Brewing Dark Humor Club Hot Chocolate Imperial Stout

Sori Brewing Dark Humor Club Hot Chocolate Imperial Stout
  • Tyyli: Imperial Stout
  • Alk.%: 10,2
  • Panimo: Sori Brewing, Tallinna, Viro


Dark Humor Club’s strongest and darkest beer is Hot Chocolate. A complex, rich flavored chocolate Imperial Stout. Brewed slow and carefully to get the every bit of that complex flavor. Matured on a massive amount of cocoa nibs where it gets it dark chocolate flavor and aroma. Full bodied Imperial Stout to warm even the coldest nights. 

Hitunen mieltä lämmittävää huumoria on aina paikallaan ja jos se tulee vielä kaakaolla höystettynä, ollaan jo melko lähellä asian ydintä. Eteläisessä Helsingissä on viime aikoina oltu aika ahkerina uusien oluiden äärellä ja saatavuutta näkyy olevan nykyisin olutharrastajan verkkomekkaa eli Saveur-Biereä myöten. Jokunen uutuus on löytänyt tiensä myös Alkon valikoimiin ja etenkin tämä huumoriklubia täydentävä Hot Chocolate –edition kuumotteli näin pakkasen kiristyessä aika kovasti.

Olut on jatkumoa vuosi sitten kehumalleni Dark Humor ClubImperial Stoutin ”perusversiolle”, jonka taika piili kylmäuutetussa espressossa sekä 120 Bourbon-vaniljatangossa. Hot Chocolate -edition on panimon mukaan tykitetty täyteen kaakaonibsien tunnelmallista makua, mutta samaa menoahan oli tarjolla jo alkuperäisessäkin versioinnissa. Ehkä nyt kauha on vaihtunut lapioon ja ainakin makumaailma siihen vähän viittailisi. Niin makunsa kuin nimensäkin puolesta pulkkamäen jälkiruuaksi istuva uutuus on myös huumoripläjäyksistä selvästi vahvin, jyhkeän kymmenprosenttisen runkonsa ansiosta.

Sori Brewing Dark Humor Club Hot Chocolate Imperial Stout
Todella tummanruskea, kauniisti vaahtoava olut. Tuoksu on tumman suklainen, kahvisen paahteinen ja kevyen nahkainen. Mukana on kevyttä, kypsää hedelmäisyyttä sekä kuivatumpaa luumuisuutta. On hyvä.

Maultaan tuoksun linjoilla, salmiakkisella kärkevyydellä tehostettuna. Tummaa, ehkä kaakaojauheista suklaata, kahvista paahteisuutta sekä lopussa salmiakin kanssa yhteenlöyvää katkeruutta. Taustalla kaikuu kypsän tuntuinen hedelmäisyys ehkä hivenen hillomaisen luumuisella tuntumalla. Myös sopiva ripaus lämpöä on ilmoilla ja kieltämättä kelpo nuotioistunnon kylmempi täydentäjä. Mainiota!

Tuomio: Hyvä tuunaus jo ennestään vahvasta sorilaisesta. Suklaata, kahvia, tummaa tunnelmaa. 

Pisteet: 41/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti