tiistai 27. joulukuuta 2016

Suomi100: Vakka-Suomen Prykmestar Terva Suomi 100 Juhlaolut

Vakka-Suomen Prykmestar Terva Suomi 100 Juhlaolut

Juhlavuoden virallisten mallasjuomien etukäteen kiinnostavin tuttavuus oli tämä Vakka-Suomen Panimon tervalla ja katajalla maustettu tumma lagerolut. Katajaiset tarinathan uppoavat meikäläiseen kuin veitsi sopivasti lämmenneeseen voihin eikä savuoluistakaan usein poimittava venetervan aromikkuuskaan varsinaisesti huono asia ole. Sehän henkii mitä parhaiten pitkäikäisen Suomen ja sen maaperällä harjoitettujen perinneaskareiden taikuutta. Kuusiprosenttisena, tumman puhuvana lagerina kokonaisuus päässee oikeuksiinsa mitä parhaiten ja Vakka-Suomen prykmestarithan ovat muutoinkin osoittaneet erityisosaamisensa todeksi näiden pohjahiivaoluiden saralla.

Tervaa ja katajaa maltaisessa ympäristössä. Aika hienosti juhlavuoden henki ja teema on pulloon saatu koottua.

Vakka-Suomen Prykmestar Terva Suomi 100 Juhlaolut

Tummanruskea, valoa vasten punertava olut runsaalla vaahdolla. Tuoksu on pehmeän tervainen, paahtuneen maltainen ja katajanmarjaisen mausteinen. Miellyttävä ja vivahteikas tunnelma.

Maultaan edelleen toimiva, keskirunsaan yrttisesti purevan katkeruuden myötä kulmikkaampi, monipuolisempi. Hyvin esillä oleva tervaisuus henkii mökkikesän tunnelmaa puuveneen ja ehkä savusaunankin hengessä. Katajanmarjat sulautuvat taustaan rouhean mausteisuuden muodossa, paahteisen maltaisuuden ja kevyen suklaisuuden täydentäessä runsasmakuista sekä tasapainoista kokonaisuutta. Tervaa soisi käytettävän useamminkin, tässä on oiva esimerkki sen toimivuudesta.

Tuomio: Tunnelmaltaan kansallisromanttinen, mauiltaan puhutteleva olut tervaisin teesein.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti