maanantai 12. joulukuuta 2016

Suomi100: Teerenpeli Suomi 100 Juhlaolut

Teerenpeli Suomi 100 Juhlaolut
  • Tyyli: Savuolut
  • Alk.%: 5,0
  • Panimo: Teerenpeli, Lahti, Suomi


Suomen pyöreä juhlavuosi on tosiaan saatu käyntiin ja muutama, mielestäni sopivan suomalaisia makuja tarjoileva juhlaolutkin on sen kunniaksi pyöräytetty. Lahtelainen Teerenpelihän tislasi juhlan kunniaksi savuviskinkin, jollaista tislaamolta ei vielä aikaisemmin ole tullutkaan. Huomionarvoista on se, että Suomi 100 Juhlaviskin savuisuus tulee kotimaisista savumaltaista. Viskiä on tarjolla 5000 pullon erä, mutta olutta toivottavasti vähän enemmän.

Teerenpeli Suomi 100 Juhlaolut on viskin tavoin savuisen tunnelmallinen, viisiprosenttinen, tummahko lagerolut. Suomalainen tyylikkyys on otettu mielestäni hyvin esiin selkeälinjaisessa, luonnostakin inspiraatiota ammentavassa ja ryhdikkäässä etiketissä, eikä savun tuiverrusta osuvampaa, maanläheisen maalaismaista elementtiä olisi juhlavuoden olueen voinut valita. Tai no onhan näitä nyt terva, kataja ja ruis ainakin, mutta pidän niitä kaikkia oikein käytettynä yhtä hyvinä ajatuksina.

Bambergilaista savukinkkua ei tällä kertaa kuitenkaan ole tarjolla, mikä on oikeastaan hyväkin asia. Sopivan tasapainoinen, lempeän savuinen olut ottaa hienosti huomioon maltillisen vahvuutensa ja lopputulos on nautittava, kehuttava ja mielestäni juuri niin hyvä, kuin toivoikin. Veikkaisin myös melko monikäyttöiseksi ruokajuomaksi tai muuten vain tunnelman virittäjäksi elävän tulen tahi luonnon äärellä.

Teerenpeli Suomi 100 Juhlaolut
Teerenpeli Suomi 100 Juhlaolut
Kuparinen, tummanruskea olut keskirunsaalla vaahdolla. Tuoksu on runsaan maltainen, nahkaisen savuinen, makeahkon limppuinen ja paahteinen. Aikas mukava.

Maultaan toimiva, lempeän savuinen ja maanläheinen. Leipäistä, kevyen imeltynyttä maltaisuutta on mukavasti eikä pientä paahteisuuttakaan ole unohdettu. Lopussa savuiseen tuiverrukseen yhtyy myös sopuisasti pureva, yrttinen humalointi sekä kevyt mausteinen kuivuus jälkimaun jatkuessa savun ja katkeron tasapäisellä esityksellä. Hyvä tunnelma kaiken kaikkiaan.

Tuomio: Tasapainoinen ja toimiva savulager.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti