tiistai 7. maaliskuuta 2017

Beerbliotek Hip Hops #049

Tarjoiluehdotus...
  • Tyyli: India Pale Ale
  • Alk.%: 6,0
  • Panimo: Beerbliotek, Göteborg, Ruotsi
Beerbliotek on tosiaan yksi Göteborgin tämän hetken kuumimmista tähdistä ja oluita on viime aikoina näkynyt enenevissä määrin myös täällä meilläpäin. Ravintolatarjonnan lisäksi oluita on rantautunut myös maitokauppojen hyllyihin, eurooppalaisten verkkokauppojen toimiessa kolmantena ja ehkäpä kaikkein toimivimpana apajana.

Göteborgilaiset ovat ottaneet Olutkellarinkin yleisesti ehdottaman idean osittain käyttöön. Taitaa siitä jo muutama vuosi olla, kun haikailin trendihumalia esittelevän, katu-uskottavan olutsarjan perään. Nimeksi olisi tullut ytimekkäästi Hip Hops Finest. Ei varmastikaan uniikki tai ainutkertainen idea eli suotta siitä kunniaa kantamaan, mutta tätä taustaa vasten en voinut vastustaa yhden törppösen sujauttamista virtuaaliseen ostoskoriin Beergiumin ostoskäytävillä. Vaikka itse tästä haluan väkisinkin sen musiikkivivahteisenkin viittauksen hakea, on panimon virallisempi kanta puhtaammin trendien perään:

Beerbliotek Hip Hops
Hip Hops contains a combination of what we consider to be the current "Hipster Hops". A clean malt profile of pale malt and carapils leaves a crisp clean finish, allowing the hops to really shine.
En silti voinut vastustaa levyhyllyn läpiselaamista ja asiaankuuluvan musiikin valitsemista nautintohetkeä varten. Wu-Tangin Enter the Wu-Tang (36 Chambers) oli mielestä aika itseoikeutettu valinta… Tietty jos asiaa haluaisi leikitellen viedä nextille levelille, pitäisi hoppiolut tehdä riilinä ja laittaa nimeksi Real Hip Hop tai vastaavaa... Get it? 

Mutta niin. Tämä olut itsessään ei suureksi tähdenlennoksi onnistunut nousemaan, vaikka näppäränä humalailoitteluna miellyttävää juotavaa olikin. Parempia on kuitenkin aika vaivatonta löytää, mutta nimen vuoksi tätä tulen varmaan sympatiseeraamaan ostotoimenpiteen muodossa toistekin.

Beerbliotek Hip Hops

Beerbliotek Hip Hops
Kevyen samea, runsasvaahtoinen ja vaalea olut. Runsas tuoksu on vaalean hedelmäinen sitrukset pääosassa, mutta myös hennon yrttinen ja marjapensaanlehtinen. Onpas mukava ja napsakka kaiku.

Maultaan hieman maanläheisempi etenkin alun "erikoisen" marjalehtisen yrttisyyden vuoksi. Mosaichan siitä mieleen tulee, mutta vähän raskaalla tavalla tällä kertaa. Loppua kohden sitrushedelmäinen, puhtaamman yrttinen ja greippinen rapeus saa enemmän jalansijaa ja puhdistaa makupaletin tehokkaasti. Loppu onkin rapean napakkaa menoa, mutta IPAna kokemus jää ”vain” perushyväksi mainiosta nimestä ja asetelmasta huolimatta.

Tuomio: Alussa raskas, lopussa napakka ja vivahteikas IPA Ruotsista.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti