maanantai 13. maaliskuuta 2017

O/O Pretty Pale Ale

O/O Pretty Pale Ale

Jos etiketin perusteella pitäisi arvioida, on nyt käsittelyssä varsin timanttinen olut. Sisältökään ei sen pöllömmäksi lopulta osoittaudu eli ruotsalaisten laatutekijöiden kilpi kiiltelee entiseen malliin. Pullon kylkeen on muuten painettu mukaan tuiki tarpeellinen ääntämisohje (O/O Brewing = Oh! Oh! Brewing), mikä ratkaiseekin itsenäisen pohdintani siitä, ovatko nuo nimen pallerot O-kirjaimia, nollia vai prosenttimerkin pulska symboli.

Prettu Pale Ale on valmistettu Stigbergetsin tiloissa ja sen rungosta löytyy ohramaltaiden lisäksi kauraa. Humalointi on hoidettu ”hedelmäisin humalin” ja kokonaisuus onkin sopivasti hedelmää, raikkautta ja puristusta tarjoileva kevään merkki. Systembolagetin hinta on hintsan alle 33kr ja verkkokaupoistakin sen saa alta neljän euron. Ei paha. Tosi hyvä. Näitä lisää. Etiketin värikäs jalokivitaide on Lundgren+Lindqvist Digiltal Illustrationin taidonnäyte "Artificial Gems"-teoksen muodossa.

O/O Pretty Pale Ale

Kevyen samea, kauniin oranssihtava olut komealla vaahtokerroksella kukitettuna. Tuoksu on silkkaa tropiikin hedelmäiloittelua parhaimmillaan. No ehkä sieltä sellaista sopivan tuoretta yrttisyyttäkin löytyy, mutta sekin piiloutuu hyvin sitruksisemman sivalluksen taakse. Joka tapauksessa varsin mehukas ja miellyttävä vaikutelma näin ensinuuhkaisuilla.

Maultaan tuoksua maallisempi, mutta myös napakampi. Alku soljuu oluen vahvuuden luomia odotuksia muhkeampana, runsaan trooppisena vyörynä saaden koko ajan matkaansa otettaan kiristävää sitrushedelmäisyyttä. Loppu onkin sopivan rapeaa sitruksen ja kevyen yrttisyyden nipistystä kokonaistunnelman ollessa kuitenkin ennemmin aromaattinen kuin katkerovetoinen. Peräkärryäkin toki löytyy, mutta se tasapainottuu hyvin melko soljuvan suutuntuman alle. Voisiko olla katkerampi? Juu, toki. Mutta enpä valita. Aika näppärä. Jag tycker.

Tuomio: Trooppisen aromaattinen ja hyvin toimiva Pale Ale Ruotsista.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti