torstai 9. maaliskuuta 2017

Weltenburger Kloster Pils

Weltenburger Kloster Pils

“Yksi saksalaisista suosikkipanimoista, laadukkaat, perusvarmat ja maistuvat maut, rehtiä lagerosaamista ja miellyttävää seuraa eri olosuhteisiin”. Eli se tuttu litanja, mikä Weltenburgerin oluiden äärellä yleensä tulee lätistyä. Laatukamaahan tämä yksi maailman vanhimmista (tulkitsijasta riippuen ehkä se vanhin) perinnepanimoista valmistaa ja sen tuotteet kuuluvat poikkeuksetta Saksaan suuntautuvien lager- ja vehnäoluttilausten sisältöön. Kehtaa suositella kavereille ja sukulaisillekin eikä vastaväitteitä ole juurikaan saanut kuulla.

Pils on parin kesän ajan ollut ”perinteinen” mökkikesän kumppani, joka kieltämättä istuu suomalaiseen mielenmaisemaan puhtaan maltaisuuden ja sopivaa humalan puristusta esittelevän tunnelmansa puolesta. Herkules, Perle ja Tradition suorittavat osuutensa vaalean mallaspedin yllä moitteettomasti ja tuovat kesän mukanaan tänne talvenkin keskelle.

Weltenburger Kloster Pils
Kaunis, kirkas ja oljenkeltainen pils todella kestävällä, hitaasti laskevalla vaahtokerroksella. Esimerkillistä jälkeä heti kättelyssä… Tuoksu on puhdas, todella raikas ja miellyttävän ruohoinen. Vaalea, hieman kuivakan viljainen maltaisuus miellyttää tunnelmallaan sulautuessaan vastaleikatun heinikon vehreään aromiin, jossa on myös mukavaa sitrusmaista virettä.

Eikä soraääniä löydy maunkaan puolelta. Vaalea, viljava maltaisuus nousee hyvin esiin ja antaa ehkä hienoista makeutta muutoin kuivakan heinäkuisen tuntumansa ohelle. Humalointi on sopivan voimakasta, ei liian päällekäyvää muttei millään muotoa miedoksikaan haukuttavaa, vehreän ruohoista ja hivenen heinikkoista sekä sitruksen vivahteista. Vakuuttavaa menoa.

Tuomio: Laadukkaan eteläsaksalaisen peruspilsin mallikappale ja mutkattoman maistuva olutkokonaisuus.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti