keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Vaat Lager Than Life

Vaat Lager Than Life
  • Tyyli: Amber / Vienna Lager
  • Alk.%: 4,7
  • Panimo: Vaat, Tallinna, Viro
  • Pantu: De Proefbrouwerij, Hijfte, Belgia

This is not a generic loveless brew, this is Lager than Life.
Eihän tätä yksinkertaisesti voinut hyllyyn jättää! Sanaleikki jo itsessään on kiehtovan nerokas, mutta myös itse kiertolaispanimo Vaatin tekemiset kiinnostavat muutoinkin. Etenkin New England IPA –hekumoinnin lomassa kehuja kerännyt Blimey! tekisi mieli ottaa lähempään tarkasteluun, mutta aloitetaan makumatka Länsiväylästä löydetystä, hitusen modernisoidusta Vienna Lagerista.

Lager Than Life on punertava, Tettnangerilla ja Citralla kuivahumaloitu kauppavahvuinen lager. Laji sinällään ei suuria riemunkiljahduksia nostata, mutta nyt täytyy myöntää, että liikutaan yksittäisen oluen kohdalla maitokauppavalikoiman kärkipäässä. Kiertolaispanimona Vaatilla ei omaa toimipaikkaa ole, vaan lagerin teossa on seurattu Mikkellerin jalanjälkiä De Proefille Belgiaan… Ja jälki on taattua tasoa.
- Say what?!

- Nah, it’s Vaat! It’s good…
Vaat Lager Than Life
Punertava, hieman rusehtava ja kevyen samea olut melko vuolaalla vaahtopäällä koristeltuna. Tuoksussa sitrushedelmäisyyttä, metsäistä havukkoa, mäntyä ja yrttiä. Taustalla hennon leipäistä mallasta, vienoa pähkinää ja kevyen kuivakkaa mausteisuutta.

Maultaan syyssateisen havumetsän rauhaan viittoileva tapaus. Havumetsää, jossa kasvaa sitruunoita..? No ehkä sellaisiakin voi olla. Tunnelma on varsin raikas, puhdas ja mainitun makuparin myötä varsin toimiva. Mukana on hennompaa yrttisyyttä, lopussa katkeron seuraksi nousevaa pippuria ja takana tukevaa, kokonaisuuden kuitenkin virkeänä pitävää mallasta hennon tummin, kevyen leipäisin sävyin. Jälkiliuku on napakan sitruksinen, hieman mäntyinen. Tuore ja raikas... Tuo havumetsää heloineen syyssateen jälkeinen virkeys tosiaan kuvaa mielikuvaani hienosti.

Tuomio: Napakka ja rennosti humaloitu Vienna Lager Viron puolelta. Maitokaupan parhaimmistoa.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti