torstai 23. maaliskuuta 2017

Sonnisaari Pils

Sonnisaari Pils
  • Tyyli: Pilsener
  • Alk.%: 4,7
  • Panimo: Sonnisaari, Oulu, Suomi
Sonnisaarelaiset ovat Maistilan makujen tapaan jääneet omalla kohdalla festaritarjonnan varaan. Onneksi Ouluunkin on hommattu myös pullotuslaitteet ja tuotteita sitä myöten päivittäistavarakauppojenkin valikoimiin. Sonnipanimon kuivahumaloitu Pils löytyi jo Jyväskylästäkin eikä varsin kehuttua laatulageria raaskinut hyllyyn jättää.

Samoihin aikoihin tuli testattua myös panimon leikittelevä humalapommi Humalaja, joka vastasi kovaan kohuun varsin kovalla tasolla, vaikkei se minusta esimerkiksi Stigbergetseihin verrattuna järin vermonttilainen ollutkaan. Käydään nyt ensin Pilsin pariin ja katsotaan tuota Humalajan tarinaa sitten vähän myöhemmin.
Tyylilaji on vaikea näillä volteilla mutta olemme persoja haasteille. Lisäksi kyseinen oluttyyli on harvinaisempi pienpanimohyllyissä, joten uskomme erottuvamme eduksemme ainakin snadisti. Resepti on laadittu siten, että tuote toimii monipuolisena ruokajuomana tai vaikka janon sammuttajana saunassa. Olut on voimakkaasti humala-arominen (kuivahumaloitu) mutta hyvin suuhun sopiva. Yhtenä tuotteen tavoitteena on kaventaa "isojen" panimoiden ja pienpanimoiden makupalettien välistä kuilua. Porttihuume ikäänkuin.
Sonnisaari Pils
Viljavan vaalea, kaunisvaahtoinen pils. Rapea ja raikas tuoksu henkii aromaattista ruohoisuutta ja sitruunaista pirteyttä vaalean viljavaa mallaspohjaa vasten. Kerrassaan mainiota.

Eikä maku jää tuoksusta jälkeen. Napakka loppurutistus kääntyy hivenen ruohoisuudesta sitruunan puoleen, vaikka ruoho yleisesti ottaen runsaammin esillä onkin. Kevyt ja raikas tunnelma tarjoaa aromaattista ja purevaa makumaailmaa, jonka pohjaksi ladottu vaalea ja kevyt mallaspohja toimii esimerkillisellä tavalla. Nyt on rehtiä menoa...

Tuomio: Kaunis ja puhutteleva Pils Perämeren pohjukasta.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti