keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Augustiner Maximator

Maximator… ai että mä tykkään näiden ator-päätteisten oluiden mahtipontisesta nimimaailmasta. Maailman parhaiden Doppelbockien joukkoon Ratebeerissäkin (Top50-listalla) lukeutuva Augustiner-Bräun Maximator hellitteli makunystyröitäni keskilumisessa talvi-illassa. Panimon anti perussaksalaisissa olutmauissa on ollut tähän asti odotetun tasainen ja toimiva, eikä mahtipontisen nimen saanut, vahva ja ruskea lagerolut tehnyt linjaan poikkeusta.

Perinteikäs muncheniläispanimo on historioineen tullut esiteteltyä jo heidän Dunkelinsa myötä, joten triviannälkäisten kannattaa tutustua tuohon tarinaan tarkemmin. Maximator on ollut Augustinerin valikoimissa jo 1950-luvulta lähtien eli oluella on ikää yli tuplasti se mitä meikäläisellä.

Augustiner Maximator
Punertavan ruskea, luokseen kutsuva ilmestys. Tuoksu on muhkean maltainen, rusehtavan toffeinen, hitusen pähkinäinen ja hennosti paahtuneen kuivakakkuinen. Makeahko, muttei makea.

Maultaan mainio, lämminhenkinen ja puhutteleva. Aika jyhkeäkin. Mallas puhuu, yrttisen ruohoinen katkero tukee. Kevyttä paahdetta jännän täysjyväisessä paahtoleivän muodossa. Tuoksua kevyempää, joskin lämmön myötä korostuvaa toffeeta, häivähdys kuivakakkua ja ripaus pähkinää. Hauskaa, vaalean mämmimäistä vibaa on tarjolla myös. Lämpö nostaa maltaisen makeuden entistä suurempaan rooliin.

Tuomio: Muhkea, maltainen ja lämmin doppelbock. Just hyvä.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti