lauantai 20. maaliskuuta 2021

Alkon Pienpanimo-oluet 2021: Kimito 300 Triple

Kimito 300 Triple

Vahvoja belgityylejä tulee kotimaassa vastaan hyvin harvakseltaan, vaikka saisoneita taitaa useampikin säännöllisen epämääräisesti valmistaakin. ”Luostarityyleiksi” leikkisästi tituleeratut dubbelit, tripelit ja quadit sen sijaan ovat olleet varsin harvassa, ainakin mitä laajempaan jakeluun tulee. Kemiönsaarelaisten 300 Triple onkin jo ihan tätä taustaa vasten kenties se kaikkein kutkuttavin olut Alkon maaliskuisen pienpanimolatauksen annissa.

Osasyynä kiinnostukseen on myös itse panimon otteet. Kemiönsaaressa on nimittäin saatu homma toimimaan ja saaren sydämestä lähtevien oluiden taso on ollut varsin nousujohteista. Kehitystä onkin tullut seurattua ja maisteltua suurella ilolla. Alkoon nyt saatu vaalea, yhdeksänprosenttinen belgiolut oli alun perin panimon kolmassadas keitto, josta on nyt painettu uutta erää. Kimitoltahan on tullut tarjolle jo neljässadaskin juhlaerä, joka sekin on ilmeisesti tulossa Alkon valikoimiin.

Mutta nautitaan tripeliä nyt ensin. Haastava laji, josta en ole aina varma itsekään, kuuluuko se omiin mielitekoihin – kunnes eteen pistetään jumalainen Tripel Karmeliet. Kemiöläiset onnistuvat mielestäni varsin mainiosti ja vaikka olut tripeliksi hieman makea onkin, on se todella hyvän makuinen. Sehän se pääasia oluessa yleensä onkin, enkä keksi tai itseasiassa haluakaan keksiä syytä, miksen hakisi muutamaa lisäpulloa varastoon kevättä silmällä pitäen.

Kimito 300 Triple

Tummanoranssinen, utuinen ja valkeavaahtoinen olut näyttää varsin kutsuvalta. Tuoksu on hieno. Runsas, kuivahedelmäinen, mausteinen, mandariininen ja hieman toffeinen.

Maku sulautuu tuoksun teeseihin. Kypsää, hieman makeaa päärynää nousee nyt hyvin esiin ja mukana on muutenkin makeaa pehmeyttä, pyöreyttä muun muassa kinuskisuuden ja torttumaisen maltaisuuden muodossa. On siis vähän totuttua pehmeämpi tripeliksi, mutta minusta kokonaisuus on kyllä erittäin hyvä. 

On vastapainoa tarjoavaa mausteisuutta, alkoholin lämpöä, kohtalaista katkeroa ja melko pirteitä hiilihappojakin, jotka eivät kuitenkaan murenna oluen suht runsasta tuntumaan liiaksi. Taustalla mandariinia, sitruksen kuorta, yrttisyyttä ja kypsää hedelmäisyyttä, ehkä vaaleaa kuivahedelmääkin.

Nyt on hyvä!

Pisteet: 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti