lauantai 27. maaliskuuta 2021

Olvi Daring Daughter West Coast Lager

Olvi Daring Daughter West Coast Lager
  • Tyyli: India Pale Lager
  • Alk.%: 5,5
  • Panimo: Olvi, Iisalmi, Suomi

Leutojen kelien mukana saapui myös näytepaketti Olvilta. Panimomestari Silja Hylkisen innoittama Daring Daughter -olutsarja sai kevään myötä jatkoa uuden West Coast Lagerin muodossa. Vuosi sitten lanseerattu sarjahan nivoutuu tiukasti muun muassa oluthiivojen maailmaan vihkiytyneen panimomestarin ympärille. Uusi West Coast Lager hyödyntää rungossaan myös vehnämaltaita ja se on kuivahumaloitu Astran, Calypson sekä Loralin voimin.

Kepeä ja varsin raikas kokonaisuus jatkaakin mielestäni siitä, mihin sarjan aloittaneet Brut- ja Tropical Lagerit brändin alkujaan kuratoivat. Helposti lähestyttävän, puhdaspiirteisen ja kepeydestään voimavaran rakentavan oluen maltillinen, mutta yleiskuvaan nähden riittoisa aromaattisuus sinetöi kokonaisuuden varsin onnistuneella tavalla. Hyvää jatkoa DD-sarjalle, vaikkei ehkä panimon hitti-IPAn asemaa lähde horjuttumaan. 

Mistä tulikin mieleen, että tuleekohan tämä olutsarja saamaan jossain vaiheessa jonkinlaisen Ale-tyylien edustajan joukkoonsa? Myös rapean jalohumalainen ja rehti Pils kiinnostelisi, sillä sarja on tähän saakka ollut muutoinkin varsin kepeän raikkaalla ja humalia esittelevällä otteella liikenteessä.

Olvi Daring Daughter West Coast Lager

Hyvin vaaleankeltainen ja läpikuultava olut vaahtoaa reippaalla kaadolla runsaasti. Raikas ja kepeä tuoksu tuo mieleen kesän. Lähinnä sitrusmaista hedelmäisyyttä ja kukkaisuutta, ei juurikaan mallasta tiellä.  

Maku mukailee tuoksua. Todella vedettävää ja kepeää kesäjuomaa. Sitrusta on sillä tapaa sopivasti, ettei tottumattomampi säikähdä, mutta suht riittävästi kevyttä runkoa vasten kumminkin. Vähän yrttisyyttä, yleishedelmää ja kevyttä katkeruutta.

Ei ylimääräisiä kikkoja, ei liikaa vivahteita. Selkeä, kevyt ja maistuva olut kuin tehtynä kesäisiin hetkiin, jolloin suu saattaisi napsaa isompaa kulausta mausta silti tinkimättä. Minusta oikein onnistunut tuote, jolle kyllä keksii tulevilla seksihelteillä käyttöä. Ja ehkä jo kevään kotiterassin lämmössäkin...

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti