sunnuntai 21. maaliskuuta 2021

Talerock Savu


Talerock Savu

Joulun tienoilla kauppansa myyntikuntoon saanut Talerock on yksi Suomen tuoreimmista pienpanimoista. Järvenpään Satukallion alueella toimivan panimon levikki on vielä ilmeisen paikallista, mutta parin välikäden kautta olutta saatiin näytille myös Keski-Suomeen. Talerock aloitti hommat sessioitavan vahvuisen Stoutin voimin ja nyt käsittelyssä oleva vaalea savuolut tuli markkinoille reilu kuukausi sitten. Mainittuun Stouttiin pureudutaan hieman myöhemmin.

Panimon taustalla vaikuttaa Jussi Mikkonen sekä joukko enemmän tai vähemmän toimintaan osallistuvia osakkaita. Nuorehkosta iästään huolimatta Mikkonen on ehtinyt työskentelemään sekä Sinebrychoffilla että Hartwallilla ja kotiolutkokemustakin on kertynyt jo useamman vuoden ajalta.

Talerockin Savu on 4,5-prosenttinen, vaalea ja vahvuisekseen varsin runsasmakuinen savuolut. Sen rungosta löytyy Viking Maltin Smoked Cherry- ja Light Munich-maltaita sekä belgialaisen Castle Maltin Chateau Whiskey -maltaita. Humaloinnista on huolehdittu Chinookin voimin ja lopputulemahan on varsin suunmukainen ja tasapainoisen tuntuinen, makujen runsaudesta ja juotavuudestakaan pihistelemättä.

Oluessa pehmeä savuisuus johtuen smoked cherry maltaasta, aistittavissa myös chinookin tuomaa greippisyyttä.

Talerock Savu

Kevyen punertava, oranssinen olut kaatuu lasiin kevyen vaahdon korostomana. Miedohko tuoksu on pehmeän savuinen, vaalean maltainen. Ehkä kevyen mausteinen ja yrttinen.

Maku avautuu enemmän ja osoittautuu varsin runsaaksi. Vaaleaa maltaisuutta vasten piirtyvä tunnelma on pehmeän, silti joka paikkaan yltävän savuinen. Ajan mittaan savuisuus tuntuu myös voimistuvan ja laajentuvan. Loppupuolelta löytyy mukavaa katkeruutta.

Alkuun taustalla tuntuisi olevan kevyttä sitruksisuutta, mutta savun myötä tuo kääntyy omassa suussa enemmän yrttimäisemmäksi, mikä osuu yksiin kevyen mausteisuuden kanssa. Vaalean savuinen ja runsaanlaisesta makumaailmastaan huolimatta hyvällä juotavuudella varustettu olut. Ihan odotuksia nostattava ensikosketus uuteen panimoon. 

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti