sunnuntai 7. maaliskuuta 2021

Panimoyhtiö X Pilsnerian

Panimoyhtiö X Pilsnerian

Raikas Pils on usein olut paikallaan ja selkeälinjainen lagertyyli tuntuukin saaneen taas aiempaa enemmän ansaittua arvostusta osakseen, vaikkei sillä makujen puolesta mitään asiaa trendioluiden jälkiruokapöytään olekaan. Jäärimmäthän eivät Pilsin parista ole lainkaan poistuneet, mutta uskoisin, että harva 2010-luvun pienpanimoaaltoon mukaan tempautunutkaan on rapean napakkaa oluttyyliä varsinaisesti missään vaiheessa hyljännyt. On vain ollut niin paljon muutakin maisteltavaa.

Pilsiä on povattu jo moneen kertaan seuraavaksi IPAksi ja samaa ajatusta olen viljellyt itsekin. Terävin nousu etenkin pienpanimomaailmassa on silti jäänyt kokematta, mutta näkyy tyyli silti ujuttautuneen jossain määrin mukaan useammankin tekijän valikoimiin. Suuremmasta trendirynnistyksestä ei kuitenkaan voida lähteä puhumaan, mutta tarjontaa tuntuisi olevan menneitä vuosia runsaammin.

Nyt maistelussa oleva Pilsnerian onkin jo toinen  Panimoyhtiö X:n painama Pils, joskin se ensimmäinen mahlalla maustettua olikin. Nyt kikkailut on kuitenkin jätetty kokonaan pois ja keskitytty itse asiaan. Oluen etikettiin on isketty rehtiä kunnon diipadaapahipsteripartaa muistuttava humalkasvin käpynen, mikä sai minut hymähtämään ensikohtaamisella iloisesti. Tiettyjä piirejä kaihertavien diipadaapailijoiden tavaramerkki kantajääräilyn pyhän juoman kyljessä. Arvostan.

Pilsnerian on röyhkeä olut nykypäivän mehusteluoluiden joukossa. Aito ja kikkailematon pils, joka nojaa vahvasti puhtaisiin makuihin ja perinteisiin.

Panimoyhtiö X Pilsnerian

Vaaleankeltainen olut kepeällä, valkealla vaahdolla. Tuoksu on raikas, ruohoinen ja kevyesti sitrusruohoinen.

Maku toimii ja olut on sitä, mitä etikettiteksti lupaa. Raikas, suoraviivainen ja konstailematon olut, jossa pääosaa esittää ruohoinen, hieman yrttinen humalointi. Takana vaaleaa, kevyttä maltaisuutta ja lopussa kohtalaista katkeruutta. Rennosti nautittavaa, sessioitavaa tavaraa. On hyvä, mutten pahastuisi asteen napakammastakaan katkeruudesta.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti