perjantai 5. maaliskuuta 2021

Kotiolut: Hop Hunters Sour Ale

Hop Hunters Sour Ale

HopHunterseilta tuli maistoon myös Lallemandin uudella Philly Sour -hiivalla käytetty 5,7-prosenttinen Sour Ale. Olut on humaloitu kevyesti Citralla, mutta muutoin maustamattomaksi kokonaisuudeksi makumaailma on suorastaan hämäävän hedelmäinen ja vadelmainen. 

Syynä makuhermoja kiusoittelevaan kokemukseen on luonnollisesti tuo mainittu Philly Sour -hiivakanta, joka tuo olueen kivihedelmäistä aromaattisuutta, pääasiassa aprikoosia ja mangoisuutta sekä omaan suuhun hyvin istuvaa vadelmaisuutta.

Kaksikolla onkin aikomus tehostaa hiivan hienoa makuvaikutusta heittämällä seuraavaan keittoon ainakin vadelmia seuraksi, mikä kuulostaa kyllä erinomaiselta mahdollisuudelta.

Hop Hunters Sour Ale

Vaaleankeltainen olut valkealla vaahdolla. Tuoksu on vaalea, hieman kirpeän vadelmainen sekä hieman aprikoosinen. Voisi kuvitella, että olisi jollain jopa kevyesti maustettukin, sillä sen verran hyvin nuo aromit nenää huijaa.

Maku kiva. Kirpeä ja virkistävä. Heti alussa esiin nousee vadelmaisuutta, joka loppua kohden muuttuu aprikoosisemmaksi, vähän mangoisemmaksi tunnelmaksi. Kovin runsaita ryöppyjä nuo eivät kuitenkaan ole, mutta selkeästi määriteltävissä kumminkin. Ns. kielen päällä. Tästä olisi kyllä hauska maistaa ihan hedelmällä tai matkalla maustettukin versio. Sen verran kovasti nuo mielleyhtymät makuhermoille jo nyt iskostuvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti