torstai 25. maaliskuuta 2021

Kimito RyeWine

Kimito RyeWine

Kemiöläisten ruisviini tuli myyntiin osana Alkon erikoiseriä jo marraskuussa, mutta maistohetkeä odoteltiin aina tänne kevään korville. Hienoa oluttyyliä ei tietenkään sopinut olla poiskorjaamatta, mutta näiden tummempien ja vahvempien sävyjen tarjonta kellarissa laittaa aina puntaroimaan, koska minkäkin pullon tohtii korkata. Ei tuhteja tuotteita mahantäydeltä, kuuluu vanha sanontakin, mutta pian odottelu kävi ylivoimaiseksi.

Kemiöläisten kiritahtia kehitystyön äärellä tuli kehuttua jo mainion 300 Triplen yhteydessä, enkä tältä rukiiselta ohraviiniltäkään odottanut kuin suurta onnistumista. RyeWineksi nimetyn 9,5-prosenttisen oluen rungosta 20% on aateloitu ruismaltaalla, mikä on varsin mukavan kuuloinen annos rukiisista makumaailmoista innostuvalle. Lopputulema onkin suuta hymyyn kääntävä ja ajatuksia sopivasti hiljentävä eli ollaan juuri niillä saloilla, missä ohraisten ja rukiisten, mieltä ja sisintä lämmittävien arvojuomien kanssa kuuluukin olla. Kimitolla taotaan nyt kuumaa rautaa ja menosta on helppo nautiskella.

Kimito RyeWine

Rusinaisen ruskea, kestävän vaahdon korostama olut. Tuoksukin tuo mieleen rusinaisen, tumman ja kypsän kuivahedelmäisyyden, jota mukava torttumaisuus, ehkä kevyenlainen paahteisuus mukavasti tukee. Paahdettua siirappisuutta, hentoa lakritsia. Tosi mehevä ja kutsuva.

Maku on hieno. Tuoksun linjoilla mennään hyvin pitkälti. Paahtunut siirappisuus ja kypsän rusinainen kuivahedelmäisyys kantavat tunnelmaa pitkälle, mutta myös mukavaa paahteisuutta löytyy. Lopussa kohtalaista katkeroa, mausteisuutta ja lämpöä. Jälkimaku menee pitkälle rusinaisen hedelmäisissä tunnelmissa. Ai että, tämähän on hieno olut.

Pisteet: 40/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti