maanantai 15. maaliskuuta 2021

Alkon Pienpanimo-oluet 2021: Kakola Atelier 02

Kakola Atelier 02

Maaliskuun kunniaksi Alkoihin nostettu pienpanimo-oluterä vaikutti kokonaisuutena ihan kohtalaisen mielenkiintoiselta ja kävin itsekin hakemassa muutaman pullon testiin. Turkulaisen Kakolan oluita on keskisuomalaiselle tullut vastaan melko vähäisesti, mutta varsin toimivaa tekemistä nuo maistetut yksilöt ovat joka tapauksessa henkineet. Pidän myös kovasti panimon ulkoisesta ilmeestä – se on jotenkin mukavan moderni ja raikas.

Atelier-sarjan uutuus kiinnosti jo senkin vuoksi, että kahvi kuuluu olennaisena osana sen reseptiikkaan. Kahvioluet osuvat sinne omien mielenkiinnon kohteiden kärkipäähän, mitä myöten silkkisen pehmeäksi luonnehdittu cappucino stouttikin kuulosti istuvan kouraan mitä parhaiten. Kahvin mukana olueen lorahtanut myös laktoosia, kuten ehkä arvata saattoikin. Useimmiten olen tykännyt kahvioluistani enemmän kuivempina ja paahteeseen nojautuvina, mutta toisaalta laktoosinkin mukanaan tuoma tuntuman lisäys voi parhaimmillaan tuottaa hykerryttäviä lopputulemia.

Atelier tuntuisi kuitenkin tarjoilevan kohtalaisen makeaa tunnelmaa, mutta onneksemme kahvisuus pitää hyvin pintansa. Tasapaino omien mieltymysten suhteen ei ehkä aivan optimi kuitenkaan ole, mutta ei oluessa sinällään mitään kehnoksikaan sanomisen sijaa tunnu olevan. Miellyttävä tapaus, josta ei kuitenkaan isommaksi spektaakkeliksi tällä kertaa ole.


Kakola Atelier 02

Hyvin tummanpuhuva olut vaalean beigellä vaahdolla. Tuoksu kulkee kahvinen paahteisuus edellä. Kevyttä imeltyneisyyttä, kermaisuutta, tummaa suklaata, kypsää hedelmäisyyttä... 

Myös maku nojaa tummiin, paahteisiin sävyihin, mutta on myös aika makeakin. Kahvia, paahtomaltaisuutta, tummaa suklaata ja kypsää hedelmäisyyttä. Aika hyvä. Mutta makuasioista joutuu kiistelemään.

Tunnelma ei ehkä yllä pyöreyteen, jota oluelta odotin ja laktoosin vaikutus tuntuukin painottuvan alta puskevaan makeuteen, mistä en niinkään välitä. Mutta onneksi kahvi edellä pääosin mennään, mikä omiin mieltymyksiin sopii hienosti. Varsin hyvä, muttei huippu. 

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti