torstai 11. maaliskuuta 2021

Autenrieder Schlossbräu Kellerbier

Autenrieder Schlossbräu Kellerbier

Autenriedin ”luostaripanimon” Kellerbier kuului Alkon taannoisen germaanisetin antiin ja tulikin napattua Zollerin mainion Zwickelin kanssa testiin. Panimohan saa vetensä viereisen luostarin puutarhan lähteestä ja pidempää taustatietoa sen toiminnasta tuli kirjoiteltua jo toissavuoden jouluvalikoimiin kuuluneen Weizen-Bockin yhteydessä.

Autenrieder luottaa humaloinnissa kokonaisten käpyjen voimaan ja tämä Kellebier on aateloitu Hallertau-käpysin. Kokonaisuus ei aivan täyttänyt niitä odotuksia, mitä sille olin asettanut, mutta nätti ja varsin maistuva kellerihän se siitä huolimatta on. Alussa mainittu Zoller Zwickel vei tästä parista kuitenkin selkeähkösti pidemmän korren.

Autenrieder Schlossbräu Kellerbier

Vaaleankeltainen, utuinen olut nätillä ja kestävällä vaahdolla. Tuoksu ruohoinen, yrttinen ja taustaltaan hieman keksimäisen, vaalean maltainen. 

Ja makuhan nojaa selkeälinjaisen tuoksun teeseihin. Humalointi on hyvin esillä ja tarjoilee tuoreen ruohoista, hieman yrttimäistä tunnelmaa. Alla lepää kepeä mutta riittoisa ja paikoin hieman pyöreäkin, kevyen keksimäinen, vaalea mallasrunko. Jälkimakuun nousee vielä hienoista kukkaisuutta, katkeroa voisi olla vähän enemmänkin. Mutta hyväähän tämä luonnollisesti on.

Pisteet: 33/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti