torstai 27. tammikuuta 2022

Kotiolut: Vehniän Sabro Passion Ale


Vehniän Sabro Passion Ale

Tällä kertaa Vehniältä hulmahtaa lasin täydeltä aika veikeän trooppista tavaraa, joka kaupallisena keitoksena jakaisi takuuvarmasti mielipiteet. Taisi tekijä itsekin vähän kaarrellen pohjustella kokeilumuotoisen oluen tarinaa, kun pulloja kävin hakemassa. Tarinan päähenkilönä nimittäin toimii noin viisipinnainen Sabrolla tykitetty ja passionilla maustettu ale. Tai APA/IPAksi tämän voisi kai suoraan kohottaa, sen verran on menoa, makua ja meininkiä.

Sabrohan ei humalana ole kaikkien mieleen ja passionin läsnäolo tuo mukaan myös Pilttimäisiä, hedelmäisen karheitakin piirteitä. Oluen äkkinäisen runsas aromikkuus on todella veikeän tuntuista, aika hankalasti tarkoiksi sanoiksi puettavaa ja vähän aikaa omaakin päätäni rassaavan luonteista. Suussa meno ehkä hieman taittuu ja karheutuukin, mutta jotain taikaa tässä kieltämättä on joidenkin hedelmäosasten korostuessa pyremäisiin syvyyksiin.


Vehniän Sabro Passion Ale

Meripihkainen olut runsaalla ja kestävällä vaahdolla. Tuoksu on runsaan passionpyreinen matkassaan Sabron kookosmaista pehmeyttä sekä runsasta mandariinimaisuutta.

Maku on pistävämpi, edelleen passionin täyteinen. Mandariinin kuorta, kookosta ja sitrusta. Aprikoosia tulee mukaan aika runsaasti ja makuja on ilmoilla aika paljon. Kärkevyys tasaantuu pian ja painottuu jälkimakuun. Itseasiassa aika veikeä ja omaan suuhun hyvin istuva paketti, jossa Sabro ja paksu passion paiskaavat kättä jotenkin pervolla tapaa toimivasti.

Kaupallisena keitoksena jakaisi mielipiteet takuuvarmasti, mutta tuntuu toimivan. Ei ehkä pullotolkulla kulutettavaksi, mutta hyvänä vaihteluna peruslinjan tarjonnoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti