sunnuntai 9. tammikuuta 2022

Naïlo Night Breeze Lager

Naïlo Night Breeze Lager

Yöllinen tuulahdus kutsui mukaansa, joten Naïlon kahden eri tyyppisen IPA-juoman rinnalle maistoon pääsi tämä modernimmin humaloitu lagerolut. Kuivahumaloitu Night Breeze on kevyeksi ja raikkaaksi ihan aiheestakin kehuttu vaalea lager, jonka taika piilee Simcoen, Cascaden, Citran, Columbuksen ja Idaho 7:n sitrusvaikutteisessa läsnäolossa.

Aina en ole näistä IPL-tyyppisistä hommista niin pitänyt, mutta taiten tehtynä niissä on jotain suurta taikaa. Ei sillä, etteikö jalohumalten kutsu yleisesti vahvempana tässä tyylisuunnassa edelleen kohdallani kaikuisi.

Night Breeze on kuuleman mukaan käännös panimon nimestä. Naïlo meinaa haltiakielellä yön tuulenvirettä, minne Night Breezekin viittaa ja jotain kesäyön taikaa tässä oluen makumaailmassakin sopivasti on. Tai siellä tälle keksisi montakin reipasta käyttökohdetta. Omaan makuun kenties maistuvin painos panimon tähän asti läpikäydyistä tuotteista.


Naïlo Night Breeze Lager

Kirkas, kauniin keltainen olut todella runsaalla vaahdolla. Ei mene (ehkä vähän hätäisellä) kertakaadolla koko komeus lasiin ja vaahdon tasaantumista saa odotella tovin. Tuoksu on hyvin raikas ja kutsuva. Sitruksinen, aromaattinen ja kepeän toimiva.

Maussa limen kuorta, sitrusta ja hitunen greippiä. Aromaattinen, kepeä ja rapea. Todella raikas ja omaan makuun iskevä. Ehkäpä Naïlon puhuttelevin esitys kolmen ensimmäisen oluen osalta.

Pisteet: 38/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti