keskiviikko 29. marraskuuta 2017

Hopster Hopfenlimo Hop-TonicKevyttä humalanhakuisuutta

Mistä tietää, että humalanhakuinen juominen on lähtenyt käsistä? Siitä, kun sunnuntai-illan limonadistakin löytyy sitä itseään. Ai kauhia!

Saksalainen Hopster Hopfenlimo on virvoitusjuoma, jonka humalapitoisuus on 1,2%. Humalapitoisuudella toki tarkoitetaan raaka-ainesisältöä, josta reilun prosentin kattaa Tauruksesta, Traditionista, Perlestä ja Cascadesta koostettu humalatiiviste. Kyseessä on täysin alkoholiton, limonadimainen mineraalivesi, joka on vain maustettu humalalla – sillä kasvilla siis. Hopster on tiettävästi lajinsa ensimmäinen edustaja ja ollut markkinoilla jo parin vuoden ajan. Pääasiallinen markkina-alue taitaa olla Saksa ja sen lähialueet, mutta Tallinnastakin sitä saa. Varmaan jo lahden tältäkin puolen?

Hopsterin kehittäjä on Weihenstephanillakin oluenvalmistusta opiskellut, mielenkiintoiselta kuulostavan vesisommelierinkin tittelin omaava Jonas Seidl. Humalasekoitus sujautetaan Kondrauer-vesitehtaan Gerwig-Quelle –mineraaliveden sekaan ja mukaan lisätään erinäisiä lisäaineita, kuten vihreää teetä sisältävää tiivistettä. Tuo tee onkin aika hyvin esillä juomassa, mikä tietty peittää humalakirjon vaikutusta. Sokeria virvoitusjuomassa on 5,1g/100ml eli hieman alle puolet energiajuomien ja Coca-Colan määristä, mutta makeutta löytyy silti kohtalaisen paljon. Noh, eipä tämä nyt mikään suuri elämys ollut, eikä järin toimiva janojuomakaan ja humalan makuunkin pääsee turhan köykäisesti…

Hopster Hopfenlimo Hop-Tonic

Valjakan haalea Hopster tuoksuu peruslimonadille. Melko makea, mutta suhteellisen kevyenlainen ja laimeakin. Maku on aika mieto ja vähän latteakin. Hiilihappoihin kaivataan potkua. Maku alkaa kivalla sitruunalla ja limellä, mutta taittuu äkkiä haalean hunajan alle, joka kukkaisuuttakin henkii. Loppu onkin haaleaa jääteetä, jossa kaikuu piilevä makeus. Nääh. Voisi toimia mikserinä, mutta tällaisenaan vähän liian imelä ja tuntumaltaan lattea. Hiilihappojen kohotus tekisi jo paljon.

3 kommenttia:

 1. 1,2% ja alkoholiton ykkös olut on tuo

  kJeh kjEH!

  VastaaPoista
 2. Itse taas tykkään juoda Hopsteria, limonadia aikuiseen makuun.
  Pubissa tämä on kivempi kuin perus sokeriton cokis. Alkoholittomalla linjalla kun olen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, makuasioista lienee turha kiistellä :) liian makea mulle, mutta eihän se juomasta huonoa toki tee.

   Poista