torstai 16. marraskuuta 2017

To Øl Mochaccino Messiah

To Øl Mochaccino Messiah

Kahvin korviketta tanskalaisittain. Kahvioluistahan tuo juuttien modernien kiertolaispanimoiden maailmanvalloitus taisi alkaa, joten selkeää jatkumoa craft-perinteiden tiellä on siinä mielessä havaittavissa. Yleisesti nämä kahvimaustetut oluet tuntuvat jakavan hieman mielipiteitä mutta esimerkiksi itselleni ne ovat varsin mieluisia maisteltavia – opinhan kahvinkin juontiin vasta porter- ja stout –maailman kautta. Tästä nautintoaineisiin liittyvän porttiteorian todentumasta olen tainnut tarinoida aiemminkin.

Töllissä on nyt lähdetty tekemään Brown Alesta juomakelpoista ja kahvi lienee tässä kohtaa jenkkihumalaa parempi kikkakolmonen. Tai no, periaatteessa tässä on pelattu ihan varman päälle ja ladattu mukaan myös sitä jenkkihumalaa, mutta kahvivetoisempana tämä olut tiettävästi tullaan muistamaan. Simcoe, Citra, Nelson Sauvin ja Centennial komeilevat reseptivihkon humalapitoisessa nurkassa ja aamulatten tunnelmaa on tehostettu laktoosisen lisän voimin. Olut on useampaan otteeseen meinannut kammeta itsensä verkkotilausten mukaan, mutta lopullinen ostopäätös tapahtui vasta Alkon valikoimiin tulon myötä.
This is our attempt of substituting the morning mochaccino coffee with a beer. You get the nicely roasted chocolate malts, some creamy lactose for the milk and a shot of nutty espresso coffee in your mug. And then some alcohol, it seemed just as obvious as vodka in a white russian. We do not recommend opting for this beer instead of coffee (all the time...)
To Øl Mochaccino Messiah
Ruskea, runsasvaahtoinen olut. Tuoksu on hyvin kahvinen. Suklaista nahkeaa, hienoisen mausteista kahvia. On siellä kuivahedelmää ja pähkinääkin, mutta kahvi dominoi.

Maku on monipuolisempi, edelleen hyvin kahvinen. Tummaa, kuivaa suklaata, mausteisuutta tummapaahtoisen kahvin muodossa. Alta paljastuu kuivahedelmää sekä kevyttä toffeeta tunnelman pysytellessä kuivahkona. Tuntumaltaan keskirunsas, jälkimaku pitkä ja paahteisen kaakaoinen. Varsin miellyttävä kahviolut.

Tuomio: Runsaan kahvinen Brown Ale.

Pisteet: 36/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti