perjantai 10. marraskuuta 2017

Lehe X Vasileostrovskaya Ravnodenstvie Barrel Aged Russian Imperial Stout

Lehe X Vasileostrovskaya Ravnodenstvie Barrel Aged Russian Imperial Stout

Kuten jo vähän aikaa sitten sosiaalisesti ilmaisin, tuli Olutkellarissa nautittua hieman miestä vahvempaa nautintojuomaa ja kohta olisi sitten tarinaa Lehestä luettavaksi. Niinhän siinä tietenkin kävi ja maistuvaa tarinaa onkin. Virolainen, Tallinnan liepeillä vaikuttava Lehe Pruulikoda lyöttäytyi yhteen pietarilaisen Vasileostrovskaya-panimon panimomestarin kanssa ja loihti markkinoille muhkean päiväntasaus impin, eli Ravnodenstvie Russian Imperial Stoutin.

Nyt Alkoon tullut olut on alkuperäisen Ravnodenstvien rommitynnyröity versio. Ravnodenstviet on valmistettu mm. suklaamaltaiden apuja käyttäen ja lisävivahteita makuun tuo myös madagaskarilainen vanilja. Puussa kypsytetyn version rommitynnyrit ovat luonnollisesti kuubalaista alkuperää ja lopputulos on suuta hivelevä.

Vironkielinen etiketti osoittautui melko seikkaperäiseksi, mutta sinällään hyvin totuuden perään johdattelvaksi. Googlen kääntäjästä ei juuri apua ollut, mutta tarjosihan se taas iloisen hymähtelyn aiheen tulkinnallaan…
”..on sündinud koostöös Peterburi pruulmeistriga -> syntyi yhteistyössä Pietarin pääministerin kanssa.”
Lehe X Vasileostrovskaya Ravnodenstvie Barrel Aged Russian Imperial Stout
Tummanpuhuva, hidasliikkeinen ja jyhkeänoloinen olut. Tummasyisessä, syvässä ja runsaassa tuoksussa on hyvä annos vaniljaista tunnelmaa sekä suklaata. Paahtunut maltaisuus on enemmän leivosmaista kuin limppuista. Rommikin tuoksuu, pehmeänä ja kuivahkona...

Maku jatkaa tuoksun linjoilla ja hyväilee suuta sekä mieltä. Paahtuneen maltainen ja syvän suklainen pohja ulottuu hurjiin syvyyksiin vaniljaisen pintakerroksen määritellessä oluen loppuja tunnuspiirteitä. Lämpö ja pehmyt rommi tuovat mukaan muistutuksen oluen vahvuudesta ja kyllähän öljyäminen, huulia tahmaava olemuskin vinkkiä siitä antaa. Jälkimaun alkupuoli on hivenen raaka, mikä verottaa muutoin herkullisen oluen tarjoamaa elämystä. Kaiken kaikkiaan hemmetin hieno ja tasapainoinen, silti painokas olut.

Tuomio: Vaniljainen, suklainen ja romminen paahdenautinto.

Pisteet: 40/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti