keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Kimito Rhubarb Sour Saison

Kimito Rhubarb Sour Saison

Kotimaisia Saisoneita löytyy Alkosta tällä hetkellä useampikin ja vaikkei kaikki aivan sitä Dupontin klassista linjaa myötäilekään, on tarjonta varsin miellyttävän oloista. Tämä kemiöläissesoon poikkeaa puristisesta belginäkemyksestä jonkin verran. Sen valmistuksessa on nimittäin käytetty hieman raparperimehua, joka tehostaa oluttyylin kirpeää, kevyen happaman puhuvaa yleisolemusta.

Kimito Rhubarb Sour Saison
Jutustelin aiheesta ohimennen panimon Jonaksen kanssa, joka totesikin, ettei raparperilisä sinällään anna olueen omaan ominaismakuaan, vaan kyse on pikemminkin sen tiettyjä nyansseja tehostavasta vaikutuksesta sekä tunnelman elävöittämisestä. Tähän oli makukokemuksen puolesta helppo yhtyä ja kokonaisuus toimi vallan mainiosti. Oli muuten hyvä paritus kohtalaisen mausteiselle salamipizzalle eli ruokaparituskin löytyi siinä sivussa.

Oluen valmistuksessa on käytetty pilsner-maltaita, vehnää ja kauraa, se on humaloitu Magnumilla ja Saazilla Lallemand Belle Saisonin toimiessa hiivakantana. Olut on omistettu vaimolle, eli panimotoiminnassa mukana olevalle Stinalle.

Kimito Rhubarb Sour Saison
Vaaleankeltainen, runsasvaahtoinen ja kaunis olut. Tuoksu on varsin kirpeä ja raikas, viheromenainen saisontunnelmainen. Vaalea, viljava mallaspuoli tarjoaa kepeän mutta riittävän ja kesäisen pohjan tälle iloittelulle. Hieman yrttiä ja sitrusta, sopivaa mausteisuutta sekä nenää nipistävää, sopuisaa happamuutta.

Maku on tuoksua happamampi, hyvin viheromenainen, valkoviinimäinen ja mausteinen. Viinimäisyys muistuttaa hieman erästä mainiota raparperiviiniä, vaikkei raparperi suoranaisesti maussa ehkä esillä olekaan. Sitrusyrttistä lopputerää, viljavan vaaleaa mallasta ja näppärää kirpeyttä. Kunnollinen hellepäivän juoma, vaikkei tietty keveimmästä päästä olekaan. Kiva pikkufunkkiskin loppukarheudesta löytyy. Aika kovanluokan sesooni kaiken kaikkiaan!

Tuomio: Hyvin kirpeä ja happamanlainen Saison, joka puhuttelee alusta loppuun.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti