sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Sahtipaja Mead Barrel Aged OoyB Cider


Ruotsalaisen Sahtipajan tekemiset ovat mielenkiintoista seurattavaa. Hapanoluiden, tynnyriversiointien ja meadien sekaan mahtuu myös erinäisiä siiderieriä, joista ainakin tämä OoyB on ollut Pienenkin valikoimissa. Verkostahan näitä myös löytyy ja sieltä tämäkin erikoisuus on aikanaan hankittu. Nimensä mukaisesti kyseinen siideri on kypsynyt Mead-tynnyrissä, jossa on aiemmin majaillut panimon oma Out of the Blue –mead.

Aidon siiderin leimaa ei kotimainen etujärjestö tuotokselle antaisi, sillä omenamehun lisäksi sen valmistuksessa on käytetty vettä. Kaiken kaikkiaan hyvin erikoinen ja epätasapainoinen elämys, joka jäi lopulta juomatta.

Sahtipaja Mead Barrel Aged OoyB Cider
Omenaisen keltainen, kevyen utuinen siideri. Tuoksussa on makeahkon omenan ja hunajan ohella myös epämiellyttävää viininkumimaista karamellisuutta. Jännä.

Maussa tuo piirre korostuu ja omenaisuuskin on hieman liuotinmaista. Sanamuodot antavat ehkä turhan koruttoman kuvan, sillä virhemauista tuskin lienee kyse. Tynnyrin voimakas vaikutus ei osu yhteen omien makumieltymysten kanssa ja nyanssien muovaamat mielikuvat yhdistyvät aika ikäviin esimerkkeihin. Taustalla vaniljaa, valjua hunajaa ja aidompaa omenaa mukavan happamalla otteella. Jonkinlainen halpa marmeladi tästä tulee mieleen. Jos sekään aihetta yhtään selventää.

Ei mene alas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti