tiistai 21. marraskuuta 2017

Laitilan Kukko Portteri

Laitilan Kukko Portteri

Kukko Portteri tekee taas comebackin! Tai teki jo, mutta kuitenkin. Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan palkintojakin pokannut balttiportter esittäytyi suurelle yleisölle ensi kerran jo vuosikymmen sitten, palasi jossain välissä estradille osana Kievari-sarjaa ja palaa nyt kotiin Kukko-brändin alle.

Olutguru Michael Jacksonin ylistämä paahdenautinto on tällä kertaa suunnatta ravintolamyyntiin ja se on ollut tarjonnassa tämän syksyn ajan. Taisi olla ensilumen aikaa täällä Keski-Suomessa kun näytelähetti kiikutti muutaman näytepullon blogistin huomiin. Hallertaulla, Magnumilla ja Saazilla humaloitu olut lienee koostettu kutakuinkin alkuperäisen reseptin mukaan. Monien muiden balttityylin porttereiden tapaan laitilalainenkin on pantu pohjahiivalla.

Laitilan Kukko Portteri
Musta, kohtalaisen vaahdon nostava olut. Tuoksu on syvä, paahtuneen maltainen, samettisen mokkainen, nahkainen ja hivenen karamellinen. Suklaatakin on, samoin limppua maltaan joukossa.

Maku mukailee tuoksua. Aivan yhtä syvä se ole vaikka voimakkuutta löytyykin. Paahtuneen maltaan sisuksissa on hyvä lataus siirappipintaista, uunituoretta limppuisuutta, suklaata ja ripaus kypsää hedelmää. Takaa paljastuu myös lakritsia, lopussa melko runsasta katkeruutta sekä sitä tukevaa ja lopetusta kuivattavaa mausteen potkua. Jälkimaku liukuu terävän salmiakin, paahteen ja katkeron voimin. Toimiva kokonaisuus, joka kevyellä runsauden kohennuksella nousisi seuraavalle tasolle. Joka tapauksessa hyvä ja tärkeä paluu.

Tuomio: Runsasmakuinen ja vivahteikas paahdenautinto. Onnistunut paluu.

Pisteet: 37/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti