perjantai 24. marraskuuta 2017

Thornbridge Wye Cucumber Pale Ale

Thornbridge Wye Cucumber Pale Ale
  • Tyyli: Golden / Blond Ale
  • Alk.%: 4,7
  • Panimo: Thornbridge, Ashford in the Water, Englanti
Kaikkea sitä on olutharrastuksen nimissä tullut kurkkuun kaadettua, mutta tämä lienee ensimmäinen kerta kun se kurkku on sinne oluen joukkoon sekoitettu. Englantilainen Thornbridge on osoittanut vuosien varrella olevansa kehujen arvoinen olutalantoimija, vaikka laajaan tuotevalikoimaan jokunen turhan keskilinjainenkin tuote mahtuu. Päävärit tuppaavat toimimaan hyvin ja se perustason perustekeminenkin tuntuu olevan hyvin hallinnassa. Nyt maistelussa oleva, kauppavalikoimistamme löytyvä Wye on sen sijaan olut, jolta en älyttömästi mitään odottanut, mutta pakkohan nyt kurkku olutta on testata.

Cucumber Pale Ale on juuri sitä ihteään: kurkulla maustettua, Willamettella humaloitua pale alea, joka APA-tyylin sijaan taitaa enempi Golden tai Blond Alejen suuntaan kumartaa. Kurkku maistuu todella selkeästi, vaikkei vihannes oikeastaan millekään maistu. Silti sillä on se oma, raikas ominaismakunsa mikä raikastaa tällaisen kevyen ja vaalean janojuoman aika veikeästi. Oluen valmistukseen sanotaan käytettävän yli tuhat kurkkua per keitto, mutta eräkokoa en onnistunut löytämään. Maun perusteella vihreän aineksen osuus vaikuttaa joka tapauksessa melko mittavalta.
A delicate Pale Ale lightly hopped with the unique and refreshing aroma of cucumber. Wye is a 4.7% Cucumber Pale Ale, a super refreshing beer for the summer with over 1000 cucumbers used in the brewing process balanced against subtle floral British hops.

Thornbridge Wye Cucumber Pale Ale

Hyvin vaaleankeltainen, kirkas ja kevytvaahtoinen olut. Ei nyt aivan väritön, mutta kovin kepeältä näyttää... Tuoksu on melko lagermainen, kurkkuvetinen mutta myös vaalean maltainen. Mukana on vehreää kukkaisuutta ja kevyttä yrttisyyttä kokonaisuuden ollessa hyvin raikas ja kevyenlainen.

Maultaan olut on hieman runsaampi, edelleen vaaleapiirteinen, kepeä ja raikas. Hyvin esillä oleva kurkku tai pikemminkin kurkkuvesi tuo makuun kaksi selkeää ominaispiirrettä: jotenkin se nostaa esiin hyvin lagermaisia piirteitä ja kanssamaistajan ensikommentti olikin, että ”oikein lagereitten lageri”. No pale aleahan tämä toki on, mutta vaikutelma on vahva. Se kytkeytyy jotenkin tuohon kurkun vesimäiseen mehukkuuteen... Toinen, mitä kurkku tuo peliin on erinomainen kepeys ja raikkaus, mikä tekee oluesta äärimmäisen kutkuttavan saunajuomavaihtoehdon.

Lopusta löytyy hyvää purentaa kukkayrttisin menoin ja kevyttä mausteenpotkuakin löytyy. Runko on todetun vaalea, viljava ja eleetön. Kurkun kevyt aromi jää suuhun pitkäksi aikaa katkeron nipistellessä kevyesti. Jännä, varmasti molemman laidan kommentteja keräävä olut, josta itse kyllä sinällään pidän.

Tuomio: Kurkun raikastama ja sävyttämä olut...

Pisteet: 32/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti