torstai 5. huhtikuuta 2018

Brew By Numbers 11/03 Session IPA - Mosaic

Brew By Numbers 11/03 Session IPA - Mosaic
  • Tyyli: Session IPA
  • Alk.%: 4,2
  • Panimo: Brew by Numbers, Bermondsey, Lontoo, Englanti

Pien-olutpuodin maahantuontikuvioiden uudet hedelmät ovat viime viikkoina maistuneet Olutkellarin vastaanottaman näytepaketin voimin. Brew by Numbers –panimon 5,3-prosenttinen Citra-Amarillo-Mosaic Pale Ale jätti hieman kylmäksi, mutta sen sijaan nyt käsiteltävä, 4,2-prosenttinen Mosaic-humaloitu Session IPA täräytti keskelle maalia.

Vuoden alkajaisiksi pullotettu olut ehti oikeastaan kahden kuukauden ikään ennen lopullista kohtaloaan. Kevyt, mutta niin kauniisti Mosaicia hyödyntävä kokonaisuus herkisti kevättä odottavan mielen ja oli kyllä olut paikallaan. Se sai hyvän makuparin Estrellan hekumallisista linssisipseistä, joita on tullut mutusteltua viime aikoina vähän turhankin ahkerasti. Hemmetin hienosti toteutettu, kevyt mutta runsaat maut tarjoava session IPA!
All the hop character of an India Pale Ale, crammed into a low ABV beer.  Mosaic hops take centre stage in this recipe.
A LOW ABV BEER WITH A HOP KICK!
Siinäpä vasta pari!

Brew By Numbers 11/03 Session IPA - Mosaic
Vaaleankeltainen, viljava ja hieman utuinen olut valkealla vaahdolla. Tuoksu on kuin sukellus sitrusta kasvavaan herukkepensaaseen. Vaalea, hyvin raikas ja puhutteleva. Kevytkin, kuten odottaa saattoi, muttei missään nimessä vetinen tahi ponneton.

Maku toistaa tuoksua herukan lehteä korostaen. Lopussa siihen sekoittuu melko purevaa greippireunusta, joka tukee myös pirteää sitruksisuutta. Alta paljastuu myös hivenen mausteinen takapotku. Suoraviivaista, selkeää ja napakkaa. Aromipuoli on hyvin hallussa eikä tästä voi sanoa kuin pitävänsä.

Session IPA lajin ylevimmässä muodossa. Näin se on tarkoitettu hoidettavaksi.

Pisteet: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti