tiistai 10. huhtikuuta 2018

Brew By Numbers x Cloudwater 70/01 Double Red - Citra Centennial Loral

Brew By Numbers x Cloudwater 70/01 Double Red - Citra Centennial Loral
Pien-puodin humalapommien läpikäynti saadaan tämän punertavan rynnistyksen myötä päätökseen. Euroopan kärkitekijöihin kuuluvan Cloudwaterin kanssa loihdittu Punakka Double IPA tai Double Red IPA on BBNO:n ensimmäinen lajissaan eikä sitä ilmeisesti ennen tammikuuta ole vielä pullotettukaan. Melko uusi tuttavuus koko tuoteperheessä siis.

Koodinimeä 70/01 totteleva olut on humaloitu Citralla, Centennialilla sekä Loralilla. Siitä löytyy vahvuutta 8,5-prosentin verran värin ollessa rusakan punertava. Omaan suuhun nämä semiväri-IPAt harvemmin osuvat, mutta ihan kelpo tuote tämä siitä huolimatta oli.
A heavily hopped strong Red Ale.
Brew By Numbers x Cloudwater 70/01 Double Red - Citra Centennial Loral
Ruskea, hieman punertava ja rumalla tapaa mutaisen samea olut. Vaahtoa löytyy hieman ja sen jättämä kerrostuma on varsin kestävä. Tuoksu henkii mäntyä, sitrusta, greippiä ja mandariinia sekä hivenen karamellista mallastakin.

Maku alkaa havun pyyhkäisyllä, jatkuu sitrushedelmäisen lisätuoreuden siivittämänä ja huipentuu greippisen mäntyiseen, varsin rapeaan loppurutistukseen. Suoraviivainen kokonaisuus saa keskivaiheilleen ajan myötä mandariinisempaakin otetta ja karamellia, mutta varsin raikkaassa, joskin selkeän vahvassa tunnetilassa silti liikutaan. Ei mitään monipuolisuuden ilotulitusta vaan selkeää ja toimivaa humalapoljentoa. Suutuntuma ei ole järin paksu, lähinnä kevyen taustan luova. 

Ruskeudeksi osoittautunut Red-leima on makupuolella läsnä, tuoden hienoista raskautta yleisilmeeseen. En yleisesti pidä juuri nauti tuosta palasesta näissä oluissa, eikö 70/01 tee linjaan poikkeusta, vaikkei piirteen runsaus järin dominoivaksi yllykään. Toimiva paketti joka tapauksessa. Ei huippu, mutta hyvä.

Pisteet: 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti