torstai 26. huhtikuuta 2018

Mikkeller San Diego Easy Ryeder

Mikkeller San Diego Easy Ryeder
  • Tyyli: Wheat IPA / India Pale Ale / Ruis IPA
  • Alk.%: 7,0
  • Panimo: Mikkeller San Diego, San Diego, Kalifornia
Mikkellerin San Diegon osasto marssii näemmä Born to be wildin tahtiin. Rukiilla ryyditetty IPAhan on valitettavan usein yhtä raikasta kuin Steppenwolfin musiikki, eli siinä mielessä ihan oikealla tiellä ollaan. Nimeä Easy Ryeder totteleva olut on näitä olutmaailman hauskoja näsäviisauksia, sillä virallisesti se on rukiinen Wheat IPA, jossa ruis dominoi vehnäpuolta ja vähän kaikkea muutakin.

Columbuksella, Hallertau Blancilla, Bru-1:lla sekä Cashmerella humaloitu olut on lopulta perushyvä, muttei mairitteleva ruisvehnä-IPA. Laji on haastava, sillä osa näistä suorastaan hurmaa maistajansa ja osa taas jättää ilmaan pettymystä huokuvan, tunkkaisen tuntuisen verhon. Easy Ryeder tekee jälkimmäiset.

Mikkeller San Diego Easy Ryeder
Meripihkainen, luonnonvalkoisen vaahdon nostava olut. Tuoksussa on tummahkoa maltaisuutta, rukiista leivän syrjää sekä mäntyistä, pihkaista ja sitruksista tunnelmaa. Kypsää hedelmää löytyy myös. Ei kaikkein raikkain veto, eikä liene tarkoituskaan.

Maku vastaa tuoksua. Rukiin sävyttämän, tummahkon leipäisen ja karamellisen maltaisuuden päälle on lastattu kohtalainen kerros hivenen pihkaista, runsaamman mäntyistä ja sitrushedelmäistä tenhoa. Humalalasti voisi olla painavampikin, sillä se tuntuu uppoavan suht runsasmakuisen maltaisuuden varjoihin. Hieman tunkkaiseksi siis jää.

Maltainen, rukiin täydentämä IPA, jossa humalakirjo jää turhan vaisuksi rukiisen maltaisuuden verhoa vasten.

Pisteet: 32/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti