perjantai 13. huhtikuuta 2018

Stadin Stadinhof Weizen

Stadin Stadinhof Weizen
  • Tyyli: Hefeweizen
  • Alk.%: 5,5
  • Panimo: Stadin Panimo, Helsinki, Suomi
Kesä lähestyy eli hefeseason on taas täällä. Vaaleampia vehnäoluita tulee talviaikaan kulutettua melko harvakseltaan, mutta jotenkin kummasti tuo kevätaurinko saa aina suun kaipailemaan rehtiä hefe-elämystä. Yleensä olen jo tässä vaiheessa kautta vastaanottanut laatikollisen kesävehniä Saksan suunnalta, mutta talvella miedosti järkevöitetyn alkoholilain myötä jätin tilauksen ainakin toistaiseksi tekemättä – nyt kun luonnollisen vahvuista vehnäolutta saa ihan lähikaupastakin.

Valikoimahan on vielä varsin vaihteleva, joskin germaanipanimoiden kestosuosikit – eli ne lajin laadukkaimmat – aika hyvin hyllyistä jo löytyvätkin. En minä niitä enää Alkosta osta, vaikka hinnat vähän vielä heittelevätkin. Tarjolla on myös kotimaisia vaihtoehtoja, kuten nyt lasiin kaatunut, uudistuksen myötä hieman laihtunut Stadin Panimon hienosti nimetty Stadinhof Weizen. Sehän on ollut ravintola- ja Alko –tarjonnassa 5,6-prosenttista, mutta nyt lähikauppa myy samasta tuotteesta 5,5-prosenttista ”versiota”.

Stadinhof on etiketin mukaan saksalaistyylinen vehnäolut, joten odottelin runsaslinjaista, mutta sopivan kepeää Hefeweizen kokemusta. Lopputulema oli kuitenkin hieman stadimaisempi, varsin raikas ja kohtalaisen runsaasti humaloitu, ei perinteisten tekeleiden runsauteen ja suutuntumaan yltävä janonsammuttaja.

Stadin Stadinhof Weizen
Kauniin keltainen, kaadon jälkeen vielä elävä, suht runsasvaahtoinen vehnä. Tuoksu on etunenässä mausteinen, hillitymmän banaaninen, vehnämaltainen ja olkisen kuiva. Melko pidättäytyvä tuoksu kaiken kaikkiaan.

Maku alkaa sitrustyylisellä kirpeydellä. Mukaan tulee maalaismaisemassa huojuvaa vehnää, viljavuutta, mutta myös vaaleaa banaanisuutta. Loppuliukua lähestyttäessä peli kääntyy kohti varsin runsasta mausteisuutta sekä purevaa yrttisyyttä, jossa on myös hienoista sitrusvivahdetta. Yleisilmeestä puuttuu germaanivehnien runsaus ja suutuntuma. Stadin näkemys tarjoaa kyllä selkeää Hefeweizenin makumaailmaa, mutta varsin raikkaassa muodossa. Runko on kevyt muttei ohut, tunnelma on kuiva mutta samalla sitruksinen ja yrttinen, joskin mausteisuus niskan päälle jääkin. 

Saunavehnä? Piknikvehnä? Aika jees, mutta autenttista germaaniverrokkia odottavalle varmasti jonkinasteinen pettymys.

Pisteet: 31/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti