tiistai 24. huhtikuuta 2018

Laitilan Kukko IPA

Laitilan Kukko IPA

Laitila on ollut uutuuksien suhteen ahkera tänä keväänä ja muun muassa vanha Kukko IPA on saanut rinnalleen hieman päivitetyn version. Panimon toimittaman paketin infolehtisen perusteella voisi olettaa, että aiempi 4,7-prosenttinen versio poistuu tämän uuden kaupparajan myötäisen 5,5-prosenttisen tieltä. Se ainakin olisi ihan ymmärrettävä päätös.

Kukko IPA ei edusta lajityypin vaaleinta tai raikkainta osastoa, vaan hieman tummanlainen runko antaa värin lisäksi myös makua juomaan. Maltaina toimivat Pale Ale, Vienna, Melanoid, Cara Plus 10 ja Caramel 150, humalina taasen perushyvät Columbus, Centennial ja Amarillo. Olut on myös gluteeniton.

Laitilan Kukko IPA
Varsin oranssinen, runsaan ja kestävän vaahdon nostava olut. Tuoksussa on kohtalainen annos karamellista maltaisuutta, kypsää hedelmäisyyttä ja vienoa pähkinää. Sitruksinen raikkaus, kevyt yrttisyys. Siinä pari hyvää lisäväriä palettiin. Mallas siis painaa, mutta peräkärry kestänee sen. Aika tuo mukaan myös appelsiiniä.

Maku. Se on ihan kiva. Mallasta löytyy taas melko paljon: karamellia ja paahtoleipää siis. Sitruksinen aalto huuhtoo tuoksun pehmeää ja kypsää hedelmäkerrosta sopivasti puraisten sekä raikkautta tuoden. Matkassa kevyttä yrttiä, kukkaisuutta ja ehkä ruohoakin. Takapotku on edelleen sitruksinen, jälkimaussa lisäksi tuota ruohoa ja pähkinäistä tuntua, kukanvartista kitkeryyttä. Aromaattisuus on aika vaimealla tasolla. Suurin iloittelu jää selvästi puuttumaan.

Ihan kiva, hieman brittihenkinen, mutta ehkä enemmän värinsä mukaista maltaisuutta ilmentävä jenkkiviritys kumminkin. Ei kaikkein raikkain esitys tällä kertaa. 

Enemmän IPA kuin Nokian uutuus, muttei oman IPA- tutkan päätaajuuksilla tyylikartalla. Oluena varsin kelpo, mutta tokko löytyy toistuvasti ostoskorista.

Pisteet: 30/50

1 kommentti: