Pihtla Okas Kurku |
- Tyyli: Aromatisoitu olut / Kuusenkerkkä-Ale
- Alk.%: 6,2
- Panimo: Pihtla Õlleköök, Pihtla, Saarenmaa, Viro
Viron vanhin pienpanimo on valmistanut kuriositeettioluen saarenmaalaisista
ohramaltaista ja kuusenkerkistä. Saaristopanimon olut tottelee nimeä Okas
Kurku, mikä ainakin itselleni tuo mieleen piikikkään kurkun, sen vihanneksen
siis – piikikkäänä siis. Tai etiketin vuoksi kultakurkun. Googlen kääntökone
toteaa näin:
okas kurku = kurkun kurkkuokas, kurku = piikki, kurkku
Kuusenkerkkäalea se joka tapauksessa on ja kenties tuo
piikkikurkku tähän vuosikasvuun viittaakin. Oluena Okas Kurku ei kummoinen ole,
ihan mielenkiintoinen muttei järin suureksi nautinnoksi kehuttava. Tämän vähän
jo ennustinkin, mutta pitihän se testata, kun aihe kerta kiinnosti.
Pihtla Okas Kurku |
Samea, ruskea ja hyvin niukkavaahtoinen olut. Tuoksu on
jännä. Se on hyvin raikas, täynnä havuista tuoreutta, yrttisyyttä sekä
pähkinäistä taustakaikua. Maltaasta tulee hieman leipäistä makeutta ja ehkä
tuolta havukosta jotain sitrustakin irtoaa.
Makukin on, noh, jännä. Se on oikeastaan ihan hyvä, tai no ainakin kiinnostavan omituinen. Olut voisi hyvin mennä IPAsta, jossa sitruksisen ja trooppisen hedelmäisen humalakattauksen tilalla vaikuttaa juhannuskokon kokoinen kasa kuusen havuja ja sangollinen saunavihdalla maustettua pihkaa. Jälkimaussa on taas pähkinäistä tunnelmaa, yrttiä ja ehkä sitä sitrusta tai greippiäkin. Mallaspuoli on leipäisää, hieman mieltyneen makeaa, mutta paikoin myös viljavaa ja kuivaa. Se on hyvin esillä, muttei dominoi.
Kokonaisuutena erilainen ja mielenkiintoinen olut, josta ei oikein ole varma, uskaltaisinko kuitenkaan sen enempiä suositella... Kokemuksia halajaville kyllä, erityisen hyvän oluen perässä Viroon lähteviä kehottaisin ehkä toisenlaisiin valintoihin.
Tuomio: Kuusisilla mauilla terästetty, purevalinjainen ja paikallista mallasta esittelevä kuriositeettiolut.
Pisteet: 28/50
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti