keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Heineken 0,0

Heineken 0,0
Alkoholiton olut… Sitä kuluu itseasiassa useampikin litra etenkin kesäaikaan. Grillipuuhat, pikkunäppärä nikkarointi tai piha-askareet sujuvat mukavasti raikas janojuoma seuranaan. Näissä tilanteissa holiton vaihtoehto on varsin toimiva ja minusta myös perusbulkkia miellyttävämpi valinta. Suuria makuelämyksiä ei holittomien joukosta tietty ole tarjolla ja ikäviä sivumakujakin, kuten ylilyövä makeus, on aika helppo löytää, mutta mukaan mahtuu myös tasapainoisia, puhdaslinjaisia ja siinä suhteessa toimivia ”perusbissejäkin”.

Näin tuossa aiemmin kehuttavan tätä Heinekenin nollanollaa. Kehut olivat toki luokkaa ”mahdollisesti vähiten epämiellyttävä alkoholiton oluentapainen”, mutta ajattelin että voisihan tuon testata. Toissakesänä luotin visusti Nikolai Vehnään, joka on ilmeisesti sama tuote jota Sinebrychoffin uudella Crisp-brändillä myydään. Viime vuonna meni sitten vähän mitä milloinkin, mutta mikään ei vakiinnuttanut paikkaansa suosikkien joukosta ja päägrillioluenkin titteli livahti paheellisen vahvan Lempon haltuun.

Mutta, sitten se Heineken. Alla sopuisa juoksulenkki, lämmin suihku ja jalkapallon parissa kuluva sohvapalautuminen. Oluen puhdaslinjaisuus ja raikkaus yllätti erittäin positiivisesti. Tokihan puitteet oli pedattu melko optimaalisiksi, mutta näinpä tapaan yleensäkin oluen äärellä tehdä. Oikea olut oikeaan tilanteeseen ja muuta mukatietäväistäjargonia. Heinekenin 0,0 on joka tapauksessa ”hyvän kaljan makuinen” alkoholiton lager, jota olisin voinut toisenkin pullon tuossa makustella, jos kaapissa vain olisi ollut.
Brewing a great tasting 0.0% alcohol lager beer, is it even possible? Our master brewers started from zero and spent years exploring, brewing, and tasting before they finally created a recipe defined by its refreshing fruity notes and soft malty body – perfectly balanced. One that deserves the Heineken mark. Of course with the uncompromising Heineken characteristics since 1873: natural ingredients and Heineken’s unique A-Yeast. It wasn’t easy, but not impossible.
Heineken 0.0 is twice brewed and fermented with Heineken's unique A-yeast from natural ingredients with gentle alcohol removal and blending to achieve a fruity flavour and slight malty notes.
Heineken 0,0
Kullankeltainen, valkean ja kestävän vaahdon nostava olut. Tuoksuu, noh, oluelle. Eli vaaleaa mallasta, melko neutraalia mutta nenää miellyttävää sellaista. Kevyttä ruohoa mukana eli ihan kevyestä ja raikkaasta lagerista menee.

Maku on odotetusti miedohko, mutta hyvin tasapainoinen eikä oikeastaan omaa lainkaan usein alkoholittomissa oluissa vastaan tulevia sivujuonteita tai ylimääräistä makeutta. Teräväkuplaiset hiilihapot piristävät kohtalaista ruohon tuntua kivasti. Raikasta, kevyttä lageria makunsa puolesta siis. Tämähän menee kivasti palautusjuomana töllön ääressä. Joisin toisenkin, jos kaapissa vain olisi.

Ei tällä nyt kuuhun mennä, mutta raikas, virheetön ja tasapainoinen holiton vaihtoehto. No miksipäs ei, äkkiseltään uskallan väittää että mielummin tätä kuin useimpia perusbulkkeja.

Pisteet: 27/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti